Jump to content

Recommended Posts

Posted

Stelaż pokrywy wykonany z profili z anodowanego aluminium 25x25x2. Całość łączona przy pomocy kątowników mocowanych na nity. Kątowniki wykonane własnoręcznie z 1 metra kątownika 30x30x3 anod alu.

W tym momencie pokrywa jest przygotowana do montazu 2 świetlówek, okablowanie wprowadzone do środka profili.

1.JPG

2.JPG

Górny blat pokrywy w całości podnosi się na zawiasach.

3.JPG

4.JPG

5.JPG

6.JPG

Spienione pcv oklejone okleiną i przygotowane do wklejenia na stelaż.

7.JPG

--

Panele już przyklejone do stelaża, pozostało tylko zamocować uchwyt, odbłyśniki i stateczniki.

8.jpg

9.jpg

10.jpg

Posted

Weź pod uwagę że cały tył będzie pusty czyli ogromna powierzchnia do wymiany powietrza, zobaczę jak będzie się zachowywał termometr w zbiorniku i wtedy w razie potrzeby się zamontuje.

Posted

tak, wiem, lecz cieplo emitowane przez swietlowki bedzie siedzialo pod pokrywa :)

zamontujesz, zobaczysz i wtedy jak cos przerobisz.

jeszcze raz gratuluje precyzji.

Posted

Miałem już podobną pokrywę na tym baniaku (samo pcv + dwa koty mojej mamy i się skubana powyginała), 4 świetlówki pod tym siedziały i nie było źle. Zobaczymy, kilka wichrów od procesorów w szufladzie leży, do tego jakaś ładowarka od starej komórki ~ 5V i będą odpowiednio niskie (ciche) obroty- filozofii żadnej.

Bardzo dziękuję za pochwałę.

Wczoraj udało mi się dokończyć pokrywę. Odbłyśniki i świetlówki założone, z tyłu na środku miejsce na przymocowanie 2 stateczników - w tym momencie zamontowany jeden do którego są podpięte 2 świetlówki 54W T5 - Sylvania 865 i Hailea Extra Reef

11.jpg