Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam .

Mam takie pytanko.Czy moja obsada a mianowicie:

8-acei

8-yellow

8-red red

10-maingano

można karmic w ten sposób ,który opiszę ,czy nie grozi to żadną chorobą (np.bloat) zwłaszcza acei :?

4xtydz

rano-dainichiveggie deluxe+spirulina36%tropical

popołudniu-cyklop mrożony 1/4kostki

wieczór-naturefood premium color plus + premium cichlid plant

3xtydz

rano-1/2 kostki kryl

popołudniu-cyklop 1/4 kostki + dainichi color supreme

wieczór-artemia 1/2 kostki

Póki co karmie ok 1 misiąca w ten sposób i nic złego nie zaobserwowałem .Wcześniej podawałem mięcho 1x w tygodniu nieraz 2 x tydz i moje yellowki przestały rosnąć są najmniesze w baniaku.Po zwiększeniu mięcha w diecie yellowki ruszyły do przodu :) Wielkość ryb to ok 8-10, a yellow 3-5cm.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dla dobra labidochromisa oddaj je do odpowiedniejszego akwarium, ew. zastąp go czymś np. msobo (tu zależy tez od wielkości akwarium, ale patrząc na acei'a musi być większe).

Opublikowano

U mnie pysie otrzymują mrożonkę trzy razy w tygodniu jest wśród nich wspomniany wcześniej yellow .Z tym że ja podaję całą kostkę a pysi mam 20, zacne yellow osiągneły rozmiar 13 cm .

Opublikowano
U mnie pysie otrzymują mrożonkę trzy razy w tygodniu jest wśród nich wspomniany wcześniej yellow .Z tym że ja podaję całą kostkę a pysi mam 20, zacne yellow osiągneły rozmiar 13 cm .

To chyba jednak za dużo dla roslinożernego Acei.

Opublikowano

Z tego co pisałem z harisimi na pw (z góry wielkie dzięx) to bardziej tu chodzi o maingano. :) Sytuacja w miarę się poprawiła ale nadal jedno z yellow nic nie rośnie pewnie jakiś karzeł :!: Ale myślę że natura będzie bezlitosna i jak podrosną inne gatunki to... :?