Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że temat był już poruszany, ale (w imieniu kolegi, który chce założyć Malawi) chcę spytać o radę właścicieli Pseodtropheusa Coral. Który według Was jest ładniejszy? Saulosi, czy Saulosi Coral?

Opublikowano

Brunetka czy blondynka?

Co to za pytanie - napisać Ci co się będzie bardzie podobało Twojemu koledze???

Ja osobiście bardziej wolę "zwykłe" saulosi i nawet za darmo nie chciał bym corali ale to jest moje zdanie i ja bym patrzył na te ryby.

Opublikowano
Brunetka czy blondynka?

Co to za pytanie - napisać Ci co się będzie bardzie podobało Twojemu koledze???

Ja osobiście bardziej wolę "zwykłe" saulosi i nawet za darmo nie chciał bym corali ale to jest moje zdanie i ja bym patrzył na te ryby.

Pytanie jest takie, ponieważ wyczytaliśmy na forum, że samiec Coral jest o wiele brzydszy, niż "zwykły" Saulosi. Jemu odpowiadają bardziej pomarańczowe samiczki, niż żółte. Jednak martwi się o tego samca. Czy jest gorzej wybarwiony? Czy może mniej efektowny, gdy się stroszy?

Odradziłem mu kupno jednych i drugich, ponieważ na bank się skrzyzują.

Opublikowano

No to dobrze doradziłeś.

Nie wiem jak jest z samicami coral gdy się starzeją - moje "zwykłe" szarzały.

Nie wiem jak była tego przyczyna - czy wszystkie tak maja czy wina pokarmów wybarwiających czy też pysków kiepskiej jakości....

Opublikowano

Uradziliśmy (jeśli to możliwe), taki układ. Kolega kupuje Sauloski "normalne" - 10szt. Jeśli mu się nie spodobają, przygarnę je. I teraz pytanie, czy mogę.

Mój skład jest taki:

Copadichromis Borleyi (Kadango) - 6szt.

Aulunocara Colico - 6szt

Melanochromis cyaneorhabdos - maingano - 10szt.

Akwarium proste 450l. 150X50X60