Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

C.afra Cobue głownie żywi się planktonem,terytorialne samce również peryfitonem.

A czy Cynotilapia afra Pulpican to ta sama co Metriaclima pulpican?

To ta sama ryby,prawidłowo Metriaclima pulpican.

Czy płcie można łatwo odróżnić?

Bardzo łatwo u większości Cynotilapii.Występuje u nich wyraźny dymorfizm płciowy.Samice to z reguły szare myszki.

Opublikowano

Z tą L.sp. mbamba nie do końca wiadomo czym się żywi.Konings pisze że glonami ,przypuszcza również że owadami lecz mówi by być ostrożnym w karmieniu tym rodzajem pokarmu.W jeziorze tego nie zaobserwował.

Opublikowano

Podobają mi się rybki z tak silnymi matowymi pasami pionowymi i ciemnymi mordkami. Oczywiście ładna rybka to jedno a możliwość zakupu to drugie. Muszę pojeździć po sklepach. Z tym, że tam wciąż yellow, maingano, saulosi, socolofi. Może na giełdzie będą te pulpicany. Też są ładne. Z tym, że wprowadzając 5szt Pulpican to tylko samiec będzie kolorowy a 4 samice szarawe. Także będzie ładna:(

EDIT:

Znalazłem na allegro u mnie w mieście hodowle Pulpicanów ale kobitka mi powiedziała, że przy 3-4cm nie jest wstanie w WIADRZE odróżnić płci? Kurde to jak to jest z tymi kolorami ich?

Ma też Pseudotropheus Elongatus Mpanga. Ładna ryba, czy ona może być z yellow i maingano?