Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ludzie trzymają w 240l, pewnie nieodpowiedzialni i bez wiedzy. Zawsze może być akwarium jedno gatunkowe lub dwu. Obsadę można zawsze zmienić lub zredukować gatunki.

Ruchliwe ryby, w końcu jakieś życie.

Opublikowano

Ja Ci powiem szczerze ze mam mlode bo okolo roczne acei i juz jak dla mnie zacztnaja dziwnie wygladac. Plywaja u mnie w baniku 450 litrowym i jezeli bedzie tak dalej to nie wiem co z nimi zrobie.

Acei to strasznie zdradziecka ryba - po mlodych nigdy bym sie nie spodziewal ze dorosna do takich rozmiarow.

Sa smukle kiedy sa malutkie ale w krotkim czasie pecznieja i wychodzi z tego kawal duzej ryby.

Z drugiej strony fajnie utrzymuja porzadek w akwa - jeszcze nigdy nie widzialem zeby z kims wojowaly, ale gdy tylko zauwaza za jakies ryby zaczynaja sie bic to podplywaja, kazdy dostaje po strzale i spokoj ;-)

Opublikowano

Ryby są śliczne, w sklepie pływały w 200l na wystawie także też nie za dobrze. Jak urosną to sprzedam lub wydam do tego czasu będę się cieszył posiadaniem takich rybek. Są silne widać. W ogóle się nie chowają w grotach. Trochę próbują podskubać gigantea ale nie zjadają, a maingao sprawdzają anubiasa. Cieszą oko, duzo pływaja , ładnie jedzą.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kurcze u mnie największy Acei gania innego. Zauważyłem u tego ganianego, ze od góry taki ciemniejszy kolor ma, jakby zszarzał i nad płetwą boczną ma białą kropkę wielkości łuski. No i z tej samej strony na nadgryzioną płetwę. Także zaczęło się.

Edit

W chwili obecnej mam:

3szt maingano

6szt yellow

i za do zredukowania 3 szt Acei.

Perez mnie tak namawia że chyba posłucham i zredukuje o te acei.

Pytanie jest co mogę dodać zamiast acei do maingano i yellow? Chciałbym coś w wyraźne pionowe pasy.

Opublikowano

Najbardziej mi się podoba Cynotilapia afra Cobwe.

A czy Cynotilapia afra Pulpican to ta sama co Metriaclima pulpican?

Czy pł można łatwo odróżnić?