Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, zakupiłem taki karmnik http://www.shopmania.pl/akcesoria-do-akwarium/p-ferplast-karmnik-automatyczny-chef-pro-2471201 okazyjnie za 99 zl nowy 24 miesiące gwarancji

Ustawiłem mu jedno karmienie dziennie o 8:00, po powrocie wszystko było dobrze, mój wyjazd trwał 7dni

ale w 8 dniu urządzenie zdechło, zaczęła migać dioda informując że trzeba wymienić baterie (dwa zwykłe paluszki 1,5V AA-R6) kupiłem nowe ważne do 2013, i tu moje pytanie co jak wyjade np na 4 tygodnie czy mam go reklamować?jak jest z karmnikami innych firm, pozdrawiam

Posted

Tak też chce zrobić, te które kupiłem to były jakieś zwykłe Panasonic, tylko że karmnik można ustawić na trzy karmienia dziennie a ja miałem tylko raz na dzień, więc działał by pewnie jeszcze krócej, jutro zkupie alkaliczne DURACELL i zobaczymy, odezwie się co i jak po teście...

Posted

Z bateriami to różnie bywa, nieraz i "markowe" są do d... bo ktoś je źle przechowywał (mróz, słońce)

Posted
Tylko dziwi mnie dlaczego nie można stosować akumulatorków?

tak przynajmniej w instrukcji pisze

A to rzeczywiście ciekawostka, może dokładność zegara zależy od napięcia, baterie 1,5V a akumulatorki 1,2V? (choć z tym zazwyczaj jest różnie :wink: )

Posted

Ja mam karmnik "no name" i trzyma dłuuuuugł nawet bardzo dlugo - liczone raczej w miesiącach, a nie tygodniach.

Posted
Ja mam karmnik "no name" i trzyma dłuuuuugł nawet bardzo dlugo - liczone raczej w miesiącach, a nie tygodniach.

Eheim też działał mi całymi miesiącami (dwa karmienia dziennie). O bateriach w ogóle zapomniałem.