destorions Opublikowano 28 Maja 2011 #1 Opublikowano 28 Maja 2011 Witajcie przyjaciele. W moim 180l. miały zamieszkać Aulonocary Maisoni,facet mi je przywiózł-miały być 6/7cm-20sztuk, jest 2,5cm-5cm Jak zauważyłem tylko ok. 8 wygląda jak maisoni (szok) reszta jak calico/fire fish. Jako że nie mam aparatu, a szukałem już wszędzie,to pomóżcie mi znaleść zdjęcia młodych Fire Fish i Calico. Jak pozwolicie to opisze jedną ok.3cm. w kropki (jak calico) ale za to lekko czerwona na górze i właśnie ma taki czerwony prześwit na całym ciele. Może ktoś się zna na tych rybkach? Bo ich jest ok. 6 takich, reszta to jeszcze co innego, czego już nie bd. opisywać bo tego chyba nikt nie zgadnie. Na 100% to nie jeden miot. PS:Szukam aparatu 2godziny,ale postaram się jeszcze znaleźć i zrobie fotki. Dziękuje za każdą pomoc..
paputek25 Opublikowano 28 Maja 2011 #2 Opublikowano 28 Maja 2011 tu masz mlode aulonki fire fish http://allegro.pl/aulonocara-fire-fish-bielsko-6szt-gratis-i1639320968.html samce na fotkach samiczki są całe łososiowe calico ciemne , w łaty kształt ryby podobny. SAMICZKI Maisoni , powinny być szaro-brązowe w pionowe pręgi, jak większość samic aulonocar samce również do czasu aż kiedy zaczną się wybarwiać
destorions Opublikowano 28 Maja 2011 Autor #3 Opublikowano 28 Maja 2011 Kolego ,ale one nawet jeszcze takie nie są, one mają takie kropki jak calico ale jednak są czerwone niektóre, sądze że są jeszcze zbyt młode i dlatego, możliwe?
Perez666 Opublikowano 29 Maja 2011 #5 Opublikowano 29 Maja 2011 zapodaj foto Kolega pisał że nie ma aparatu... A foty zamieszczamy w galerii
paputek25 Opublikowano 29 Maja 2011 #6 Opublikowano 29 Maja 2011 zapodaj foto Kolega pisał że nie ma aparatu... Pisał że szuka, kolego destorios, strzelaj foty , bo inaczej to wróżenie z fus . P.s Perez , no można by się tu przyczepić do co drugiego posta.
Malpat Opublikowano 29 Maja 2011 #7 Opublikowano 29 Maja 2011 Jeżeli są koloru łososiowego z czerwonymi kropkami ( w małej ilości przy młodych rybach ) to może być A.fire fish.
destorions Opublikowano 29 Maja 2011 Autor #8 Opublikowano 29 Maja 2011 Fotki zrobione-telefonem BARDZO,ale to bardzo przepraszam was koledzy za te zdjęcia słabo jakościowo,ale aparatu nadal nie znalazłem ,aczkolwiek chyba coś widać na fotkach? Jak widać,to całe stado to nie rodzeństwo,dodam że niektóre te w kropki mają właśnie ten czerwony podblask a niektóre nie. Proszę jak najszybciej odpisać, i jeszcze raz przepraszam za słabej jakości fotki.
slawek gorol Opublikowano 29 Maja 2011 #9 Opublikowano 29 Maja 2011 Z fotkami zapraszam do galerii, dział niezidentyfikowane. Zamykam.
Rekomendowane odpowiedzi