Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
może zastanów się jeszcze nad jednym standardową obsadą tj Melanochromis cyaneorhabdos - maingano ,Metraclima msobo "magunga i Labidochromis caeruleus "yellow". Żywienowa takie same kolorystycznie bardzo ładne

Tak samo się nie odżywiają...np.yellowek żywi się bezkręgowcami(larwy owadów,skorupiaki) a msobo żywi się glonami a czasami żeruje na planktonie.Więc jednak inna dieta...

Opublikowano

Melanochromis cyaneorhabdos - maingano ,Metraclima msobo "magunga i Labidochromis caeruleus "yellow"

Oczywiście , że te gatunki mogą być w jednym akwarium.

Można wtedy podawać takie pokarmy jak :

-Spirulina

-Hikari cichlid excel

-oczlik i rozwielitka ( 4 x w tygodniu )

-shrimp mix

Opublikowano

Bardzo ładna i ciekawa obsada, muszę teraz pozbyć się tylko moich pawiookich żebym mógł ruszyć z projektem Malawi.

Za kilka dni kurier przywozi cały sprzęt itp, a ja wciąż myślę o obsadzie. Wprowadziłem małą modyfikacje a mianowicie co powiecie na :

Yellow, Maingano, Acei ?

Proszę używać funkcji "edytuj".Perez666.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Saulosi "coral" do maingao i yellowa sie nadaje dieta itp ?

I jak juz to w jakich haremach te 3 gatunki w 240 ?

Dzisiaj zalałem akwarium, wyszlo przebajeszcznie - jak woda sie wyklaruje dodam zdjecia :D

Opublikowano

Saulosi to wszystkożerca więc spoko. Jeśli chodzi o haremy to yelo i maingano jednosamcowo z saulosi możesz spróbować wielosamcowo może się uda (choć pewnie nie za długo).

Opublikowano

Myslalem nad ta obsada i doszedlem do wniosku ze lepiej bedzie jak zrobie 2 gatunkowe. Maingao i Yellow - beda sie dobrze prezentowac :D 2 haremy po 2+5 beda chyba dobre do takiego akwa ?