Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witka,

Po przeczytaniu chyba wszystkich możliwych postów na ten temat i FAQ nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na moje dręczące pytanie :)

Wszyscy piszą że dopiero do pleksi lub spienionego PCV przyklejają kamienie,czy można zrobić w ten sposób-do ścianek akwa na stałe przykleić pomalowany na czarno akrylem styropian o gr. 1cm i dopiero do niego kamiennie,łupki?

Rozumiem że tło z pleksi z przyklejonymi kamieniami jest praktyczniejsze,zawsze lub w razie potrzeby można wyjąć z akwaria,z przyklejonym na stałe styropianem już nie będzie lekko.

Opublikowano
Rozumiem że tło z pleksi z przyklejonymi kamieniami jest praktyczniejsze,zawsze lub w razie potrzeby można wyjąć z akwaria,z przyklejonym na stałe styropianem już nie będzie lekko.

Dokładnie to jest główny powód :)

Opublikowano
Drugim powodem jest to ze do styropianu chyba za dobrze te kamienie trzymać nie będą.

Sprecyzuje dokładniej-miałem na myśli opieranie wyższych kamieni o styropian,co miało za zadanie zapobiegnięciu ewentualnemu przesuwaniu się dużych kamieni oraz uniknięcie dotyku bezpośredniego kamieni o szkło.

Nie mniej jednak podaruje chyba sobie przyklejenie styropianu na stałe do szyb,nie wiadomo co mi odbije :wink: potem zrobi się problem z usunięciem takiego tła.Także szukam w mojej okolicy spienionego PCV lub pleksi. :)

Jeszcze jedno,styropian na dnie można przykleić czy nie koniecznie ?

best regards

Opublikowano
Także szukam w mojej okolicy spienionego PCV lub pleksi.

Spienione pcv znajdziesz na allegro,docinają wedle życzenia.

Jeszcze jedno,styropian na dnie można przykleić czy nie koniecznie ?

Ja nie mam,osobiście nie znam nikogo,kto by przyklejał styropian do dna.

Opublikowano

Spienione pcv znajdziesz na allegro,docinają wedle życzenia.

Widziałem klika aukcji spienionego PCV na Allegro,byłbym wdzięczny za konkretny namiar :P

Opublikowano

Ten co w temacie ma że docina za darmo trochę drogo sobie liczy :o

8mm plexi o wymiarach 10mm x 10mm za 2 złote to do mojego baniaka taniej by mnie BTN'y wyszły :D:D:D

1500x600=900000mm2

100mm2 = 2zł

900000/100=9000

9000*2=18000zł :o:O:O

Pewnie o centymetry mu chodzi :P:P:P