zdrowy_zab Opublikowano 29 Kwietnia 2011 #1 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Czołem, prosze o doradzenie mi diety dla msobo + demasoni. Wiem że niby msobo powinien dostawać miesko, demasoni nie powinien, jednak rozmawiałem z harisimi, powiedział że kompromis i jak najbardziej msobo z demasoni może pływać. Rybki kupie małe, zamierzam karmić 2 razy dziennie. Jakieś pokarmy wybarwiające(np o.s.i) moge stosowac ? Jakie miesko, jaka spirulina najlepsza? Czy karmic 2 razy dziennie spiruliną czy rano spirulina, wieczorem coś innego. Prosze o doradzenie .
baenschi Opublikowano 29 Kwietnia 2011 #2 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Możesz karmić 3x dziennie takimi pokarmami jak : Rano Tropical spirulina super forte, następnie Hikari cichlid excel i Sera flora. 2-3 x w tygodniu możesz podać cyklopa.
zdrowy_zab Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Autor #3 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Jednak zostałbym przy tym 2x dziennie. Czy ktoś jeszcze ma jakieś propozycje ? Chciałbym być 100% pewny.
Perez666 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 #4 Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Jako podstawa to spirulina OSI,Dainichi veggie,NF Premium Cichlid,NF premium color. Dla demasonów mięsko można podawać raz na dwa tygodnie np.Argent Cyclop Eeze(płatki). 2-3x w tygodniu podawanie mięska może się skończyć tragicznie dla demasoni.No i są lepsze pokarmy aniżeli Tropical czy Sera.
zdrowy_zab Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor #5 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 To wszystko co wymieniles to podstawa ? Nie wystarczyło by spirulina + tropical "malawi" + co 2 dni hikari cichlid excel ? Z mieska tylko cyklop ?
brazylia Opublikowano 30 Kwietnia 2011 #6 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Tropical"malawi' nie jest pokarmem "najwyzszych lotow" jezeli mozna tak to okreslic.Z wymienionych przez Pereza podstawowych nie musisz kupowac wszystkich.
zdrowy_zab Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor #7 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Czyli spirulina tropical 36 + hikari cichlid excel raz dziennie. Czy moze hikari sie stosuje rzadziej niz codziennie ?
Malpat Opublikowano 30 Kwietnia 2011 #8 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Hikari cichlid excel jest bardzo dobrym pokarmem. Możesz karmić codziennie tym pokarmem a do tego dodać Spiruline (OSI , Tropical , JBL) . Oczlika możesz podawać (nawet dla Tropheusów jest to dobry dodatek). Sera i Tropical ma dobre pokarmy , Tropical Malawi i Sera Flora też możesz podawać jako dodatkowe. Dla młodych ryb karmienie 2 razy dziennie to zbyt mało .
Rekomendowane odpowiedzi