Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odwrotnie, wylot jest ustawiony tak że dmucha na przednią szybę pod odpowiednim kątem. W przedniej, tej widocznej gołym okiem części akwa kupska nie znajdziesz, no może w lewym rogu ale to z racji tego że wylot jest dość wysoko, jeśli go obniże będzie po sprawie. W tylnej części zbiornika tragedi też nie ma, co prawda gdzieś tam jakieś zakamary są i kupa zalega ale z czasem i one znikają a i ja nie rozpaczam z tego powodu, z mojego punktu widzenia można się obejść bez falownika przy dobrym układzie a jak ktoś ma to sprawa staje się dużo łatwiejsza. Pozdrawiam

• Dziękuję 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Skąd udało ci się dorwać taką dyszę i ile ta przyjemność kosztowała. Widzę że w FBF masz wrzuconą taką samą rurę jaka jest w instalacji. Ile zostawiłeś przestrzeni między końcem rury a dnem?

Opublikowano

odpisałem ci w Twoim temacie co do wylotu :) bardzo przyjemna i praktyczna sprawa z tym wyszła :) jutro luknę co i jak bo na 100% pewny nie jestem. Dam znać...

co do fbf-a i rurki w niej zamieszczonej to nie jest to tam sama co w instalacji, wszędzie mam rury pp a w fbf-ie zwykła rurka kanalizacyjna która pasuje na ścisk do korpusu, idzie ona do samego dna a przepływ idzie poprzez nawiercone dziury właśnie w tej rurce, oprócz tego mam nałożony kapturek ucięty od butelki który też wchodzi na ścisk właśnie na tą rurke a wszystko po to aby stworzone ciśnienie miało łatwiej mieszać cały piasek. Jak się uprzesz to i bez tego się obejdzie, troszkę rurek na te próby mi poszły więc uwierz mi :) tylko nie przesadź z wielkością oraz ilością dziur :) u mnie przy otwartych zaworach przed fbf-em jak i na bypassie dmucha bardzo ładnie na wszystkich biegach tak więc zapas na bypassie jest spory a samego piachu mam 0,5kg. Jak coś to pytaj... ile będę mógł tyle podpowiem... pozdrowionka