ŁUKASZ SZIN Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #1 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Coś zaatakowało mi Anubiasy i nie wiem jak mogę się tego pozbyć co byście mi proponowali :?: Już próbowałem preparatami na glony ale nic . Czy ktoś już się może z czymś taki spotkał :?: Jak się tego pozbyć . Uploaded with ImageShack.us
yaro Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #2 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 wyrzucić niestety częsty przypadek w naszych akwariach
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor #3 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 wyrzucić niestety częsty przypadek w naszych akwariach Od czego to się dzieje :?: roślina rośnie ale jak wypuszcza nowe liście po paru dniach to coś narasta
yaro Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #4 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 nieodpowiednie warunki, dla anubiasa.
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor #5 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 nieodpowiednie warunki, dla anubiasa. Coś więcej możesz powiedzieć na ten temat :?: Czy można to jakoś wyleczyć :?:
yaro Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #6 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 zastanów się czy chcesz mieć idealne warunki dla rośliny czy dla ryb? jedyną rzeczą jaką bym spróbował to zapewnił tej roślinie lepsze warunki świetlne, nie bawił bym się parametrami wody bo tym zabiegiem pogorszysz środowisko ryb. Jednak z tej rośliny wątpię abyś coś wyciągnął.
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor #7 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 yaro OK, rozumiem że nie ma sensu leczyć tej rośłiny. Ryby ważniejsze .
yaro Opublikowano 12 Kwietnia 2011 #8 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 nawet nie chodzi o leczenie tej - daje jej nikłe szanse na poprawienie swojego wyglądu. Jednak jeśli byś chciał kupić drugą to musisz mocniej ją doświetlać- taki zabieg nie zaszkodzi rybom.
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 12 Kwietnia 2011 Autor #9 Opublikowano 12 Kwietnia 2011 . Jednak jeśli byś chciał kupić drugą to musisz mocniej ją doświetlać- taki zabieg nie zaszkodzi rybom. OK, dziękuję za pomoc . Mam jeszcze jedno pytanie, ten glon zauważyłem że tn glon też mi zaatakował wylot wody z głowicy oraz z rury wylotowej z kubełka jak się pozbyć tego badziewia z akwarum :?: Istnieje takie coś jak edycja postów proszę kolegi...Perez666
eljot Opublikowano 15 Kwietnia 2011 #10 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Tak na moje oko to masz inwazje krasnorostów. W ogólnym pozbyłem się tym http://www.kacikpupila.pl/tetra-algo-stop-depot-preparat-zwalczajacy-glony-akwarium-12tabl-p-10734.html Ogólnie ten glonik lubi wysokie KH duży ruch wody i stare świetlówki
Rekomendowane odpowiedzi