Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam 240l akwa, w pełni dojrzałe, i myślę nad obsadą,

chciałbym kolorowe ryby, 2-3 rodzaje tylko żebym nie musiał oglądać totalnej agresji,

siedzę już 2 tygodnie i nie wiem jak dobrać obsadę, mylą mi się te wszystkie łacińskie nazwy :/

wystarczyły by mi proste w utrzymaniu rybki (dla początkującego) np. podoba mi się yellow, lecz nie wiem jak resztę obsadzić! Napiszcie kilka propozycji do yellow.

Ile haremów (1 samiec / 3 samice) mogę trzymać w akwarium 120/40/50h?

Jestem początkujący i przepraszam jeśli zrobiłem jakieś rażące błędy.

Proszę zmienić tytuł tematu.Odsyłam do regulaminu.Perez666

Opublikowano

Prawie klasyczna 3 :wink: Yello, saulosi coral, maingano. Jak nie chcesz walk to w haremach 1+3/4. Jak będziesz kupował młode niewybarwione ryby to weź po 8 sztuk z gatunku, z czasem zobaczysz co się wyklaruje.

Powodzenia

Opublikowano

Witaj kolego ja mam yellow maingano i msobo magunga. Jak dla mnie jest to bardzo spokojna obsada. Walka jeżeli jest wewnątrz gatunkowa ale to u wszystkich pysi tak jest. Haremy mam yellow 1+3, maingano 2+4 msobo 1+4. Eljot dobrze Tobie radzi po 8 szt bedziesz miał z czego wybrać

Opublikowano

Postaraj się kupić ryby z dobrego źródła, a nie w pierwszym lepszym zoologu, bo jest duże prawdopodobieństwo, że dostaniesz nie to co chciałeś.

Opublikowano

Witam, i tu ciekawostka:

byłem w sklepie zoologicznym w hipermarkecie auchan :/ już samo to mi nie odpowiadało a utwierdziłem się w przekonaniu jak pani z pięknie pomalowanymi paznokciami powiedziała mi że pyszczak to pyszczak i różni się tylko kolorami, wtedy ją wyśmiałem i wyszedłem. W innym sklepie Facet odpowiadał bardzo rzeczowo na każde pytanie (i zgadzało się z wiedzą zdobytą na "klub malawi") więc zdecydowałem że tam zakupy zrobię :) Tylko że będzie dostawa w piątek, przez week postaram się wrzucić jakieś foty. Pozdrawiam i dziękuję za pomoc.