Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem założyć malawi i myśle nad sprzętem do niego.

Poczytałem i dowiedziałem się ze jeden filtr musi robić za biologa a drugi za mechanika.

Mechaniczny wewn. musi mieć duży przepływ aby pozbierać nam "syfy" z podłoża,

a biolog nie potrzebuje tak dużego przepływu więc pomyślałem, że nie ma sensu wydawać 250 zł na markowego JBL,

tylko może kupić jakiś tani filtr który będzie sobie cicho siedział z ceramiką itp. np. HW-302.

Co o tym myślicie? :D

Opublikowano
a biolog nie potrzebuje tak dużego przepływu więc pomyślałem, że nie ma sensu wydawać 250 zł na markowego JBL,

tylko może kupić jakiś tani filtr który będzie sobie cicho siedział z ceramiką itp. np. HW-302.

A ja bym właśnie kupił markowy filtr,z chińczykami różnie bywa.Ja jednego miałem i już nie kupię,mała powódź...

Opublikowano

Nie słuchaj pereza ;) . Akurat HW to bardzo dobry filtr który pod względem wykonania i kultury pracy nie odbiega ani trochę od czołowych producentów. Jest w testowni jego opis i opinie użytkowników. poczytaj

Opublikowano

Bierz chinola.Mam 304 od jakiegos czasu i jest bezproblemowy.Znam juz wiele osob ktore maja te filtry juz przez dluzszy czas i tez sobie chwala.

Opublikowano

Oj trzese i trzese juz 2 dni, porządnie...jestem pewny że już odpowietrzony. Filtr najprawdopodobniej pójdzie na gwarancje, chodzi głosny ze w łazience sie wytrzymac nie da i nerwy łapią :x

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie,

zwracam się do Was o poradę w sprawie filtra HW 302. Filtr mam około miesiąca. Filtr wydaje odgłosy jakby terkotania, słyszalne z około 5 m (rano kiedy jeszcze wszyscy śpią). Filtr odpowietrzony. Dodatkowo podczas mycia podłogi, przechylając filtr o około 30 stopni od pionu, cieknie z niego woda. Normalnie filtr jest suchutki, boję się jednak, że może to być oznaka złej pracy uszczelki i za jakiś czas może skończyć się małą powodzią.

Czy to normalne ?