Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy w zbiorniku 100x50x50 lepiej trzymać jeden gatunek chodzi o pyszczaki red-red 2+8.czy można do nich dołożyć jeszcze jakiś jeden gatunek pyszczaków 1+4.jeśli tak to jaki.chcąc trzmać dwa gatunki czy ten zbiornik wystarczy czy jest za mały,ewentualnie czy zredukować red-red do 1+4 i wtedy będzie można mieć 2 gatunki.dziękuję za odpowiedz.

Opublikowano

IMO mały troszkę zbiornik jak na Redy i tylko 100cm dlugości...

Poszukaj mniejszych gatunków - i bez problemu będziesz mógł mieć dwa większe lub nawet trzy małe haremy pyszczaków.

Opublikowano

Zbiornik taki na granicy, co do ilości samców ja nie potrafiłem utrzymać dwóch samców w 200 cm, więc szczerze wątpię aby udało ci się to w 100 cm.

Jeżeli jednak się już uprzesz i będziesz chciał je trzymać w tym akwarium to zredukuj do 1+4 i dodaj jakiś inny mniejszy gatunek.

Opublikowano

yaro chyba coś Ci się pomyliło,redzik w 100cm!?

Absolutne min.dla niego to akwa o powierzchni dna 120x40,osobiście nawet w takim bym go nie umieścił,chyba że jednogatunkowo.

tata szukaj ryb nie dużych,takich do 10cm,większe będą się marnie prezentować w takim szkiełku a i po co mają się męczyć...

Opublikowano

wg mnie - jest tak jak mówisz, niestety jak czytasz Ada K. - to on poleca dla niego 150l i 100 cm.

Dlatego napisałem również, że mając tę rybę dwa samce nie potrafią się dogadać w 200 cm.

Opublikowano

Stawiałem ostatnio koledze klasyczne 240 litrów. Pływają saulosi, maingano i redy. Gdy ryby były małe, było ok., teraz po 6 miesiącach jest ścisk jak w tramwaju w Katowicach w godzinach szczytu. Do 100cm. zdecydowanie odradzam.

Opublikowano
3 gatunki ;) - zdecydowanie za dużo przy tych rybach

Zgadza się Yaro :wink:

To jest swoistny test, za tydzień ryby zredukuje i poobserwujemy ich wzrost, walkę o rewiry, ogólną agresję.

Wiadomo że Adek zaniża wymagania co do wielkości baniaka.W tej kwestii autorytetem niestety nie jest :wink:

Chyba ma większą wiedzę od was.

Prawdopodobnie wy zawyżacie te wymagania.;)

Porównywanie swojej wiedzy z badaczem Jeziora Malawi i pyszczaków jest chyba nietrafione.

Dlatego właśnie przeprowadzam ów eksperyment.

A ty może podeprzesz się w końcu argumentami a nie psychodelicznymi wizjami końca świata ? Jeszcze nie czytałem postu, gdzie z kimś się zgadzasz, a dyskusję dokumentujesz ..no właśnie...niczym...