flaczak Opublikowano 11 Marca 2011 #1 Opublikowano 11 Marca 2011 Samica Labidochromis caeruleus "yellow" nie chcę się trzeć,jest gotowa do tarła idzie za samcem do tarliska zaczyna się tarło kiedy samica zbliża się pyskiem do otworów płciowo-moczowych samca ten zaczyna się trząść jak głupi żeby wypuścić plemniki,ale kiedy samiec zbliża się do otworów płciowo-moczowych samicy ona powinna się trząść żeby wyleciała jej ikra,ale moja samica stoi w miejscu nie trzęsie ani nic se z tego nie robi po jakimś czasie odpływa.Jaka może być tego przyczyna?
flaczak Opublikowano 11 Marca 2011 Autor #3 Opublikowano 11 Marca 2011 Jak na moje oko to jest ona gotowa do tarła. No w końcu jakoś się udało im wytrzeć. A z yellow jak jest samice za pierwszym razem donoszą czy raczej nie? Panie flaczak,to ostatnie upomnienie.Proszę używać klawisza edycji.Perez666.
flaczak Opublikowano 11 Marca 2011 Autor #5 Opublikowano 11 Marca 2011 Chodziło mi o to że miała pokładełko wysunięte a się nie tarła ale już się wytarły. Teraz interesuje mnie czy samice yellow za pierwszym razem donoszą młode czy raczej nie?
paputek25 Opublikowano 11 Marca 2011 #6 Opublikowano 11 Marca 2011 To zależy ,od zbyt dużej liczbie czynników, ale przyjmij pół na pół .
Rekomendowane odpowiedzi