adus20 Opublikowano 3 Marca 2011 #1 Opublikowano 3 Marca 2011 a wiec jako ze mam pare gat prosze o pomoc w doborze jedzonka, baniak 200x50x50 moja wybrana obsada to : Pseudotropheus saulosi Pseudotropheus Polit Metriaclima Estherae Red Red Pseudotropheus elongatus Neon Spot Pseudotropheus socolofi (Albino) Pseudotropheus flavus oczywiscie 1+3 i teraz pare pok ktore znalazlem Naturefood Premium Cichlid Plant, Dainichi Veggie FX, Hikari Cichlid Excel. Spiruliną cyklop ezee Tropical malawi które uzywac jako glowne, a ktore jako urozmaicenie, czy dziennie dawac inny pokarm, moze jakies inne pokarmy ?? troszke jest tych pokarmów do ogarniecia dlatego tez ten post
Perez666 Opublikowano 4 Marca 2011 #2 Opublikowano 4 Marca 2011 Pokarmy bazowe: Dainichi veggie deluxe NF premium cichlid plant O.S.I. spirulina flake Uzupełniające: cyclop-eeze O.S.I cichlid flake JBL Malawi Karm codziennie np.rano spiruliną + NF,wieczorem veggie deluxe + jbl malawi(przykłady) Dwa do trzech razy w tygodniu podawaj pokarmy mięsne(nie karm tymi pokarmami rano i wieczorem tylko np.rano.)
adus20 Opublikowano 4 Marca 2011 Autor #3 Opublikowano 4 Marca 2011 a polit nie jest tylko roslinozerca ?? wiec pokarmy miesne odpadaja czy sie myle ??
Malpat Opublikowano 4 Marca 2011 #4 Opublikowano 4 Marca 2011 1-2 x w tygodniu jakąś mrożonke mogą dostać
Perez666 Opublikowano 4 Marca 2011 #5 Opublikowano 4 Marca 2011 a polit nie jest tylko roslinozerca ?? wiec pokarmy miesne odpadaja czy sie myle ?? Neon spot również jest roślinożerny,reszta to wszystkożercy co oznacza że jakieś pokarmy z mięskiem musisz im zaserwować.Tak jak pisałem,pokarmy mięsne podawaj max.2x w tygodniu.
Rekomendowane odpowiedzi