Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jutro jade do zoologa go zawiesc kupiłem go w trzmielu,problem w tym ze nie mam juz pudełka i paragon wyblakł,ale dzwoniłem kazali przywieźc a jak nie to poza gwrancja oddam do naprawy

Chyba rybom nic nie bedzie mam teraz 7 młodych aulonek fire fish,planuje akwa 500L,tylko to jeszcze troche potrwa wiąze sie to z małym remontem za jednym zamachem panele, malowanie itd

Opublikowano
jutro jade do zoologa go zawiesc kupiłem go w trzmielu,problem w tym ze nie mam juz pudełka i paragon wyblakł,ale dzwoniłem kazali przywiesc a jak nie to poza gwrancja oddam do naprawy

Chyba rybą nic nie bedzie mam teraz 7 młodych aulonek fire fish

Nie bardzo rozumiem, chcesz na czas naprawy zostawić akwa bez filtracji biologicznej?

Opublikowano

I co sie stanie,woda podmieniana co tydzien 7 młodych rybek nie widze problemu rybki czuja sie dobrze

Sa tacy co nie maja wogole od poczatku filtra zewnetrznego i jest ok

Opublikowano
nie widze problemu rybki czuja sie dobrze

Jak nie widzisz problemu to trudno :x

Sa tacy co nie maja wogole od poczatku filtra zewnetrznego i jest ok

To może idź za ich przykładem i nie naprawiaj tego filtra bo po co, najwyżej częściej zmienisz obsadę (takich też znam :evil: )

Opublikowano

Nie mam takiego zamiaru, ale nie mam tez zamiaru kupowac drugiego skoro ten jest na gwarancji

Na szczescie serwis jest we wrocławiu mysle ze szybko bede miał go spowrotem

Opublikowano

Ehhh..słonko świeci a w Was tyle agresji.......

Weź połowę złoża z kubła, wsadź do siatki o małych oczkach i umieść przy wylocie filtra wew. Możesz to podwiesić na jakiejś listewce etc...

Unikniesz tym samym ponownego dojrzewania nowego filtra.

Fakt, może to nie wygląda za ładnie, lecz nie takie rzeczy robiłem w akwa ;)

Lecz co jak co.. kubeł musi być szczelny....

Opublikowano
Ehhh..słonko świeci a w Was tyle agresji.......

Sławek jaka agresja :) bardziej poirytowanie że, kolega który ma prawie dwuletni staż na forum wykazuje tak lekceważący stosunek do swoich podopiecznych jak nowicjusz :( . Sposób który podałeś był wielokrotnie polecany na forum - ale może to ja zbyt wiele wymagam.... :?: :| :wink: