Malpat Opublikowano 26 Lutego 2011 #21 Opublikowano 26 Lutego 2011 Duże stadko P.saulosi w takim akwarium wygląda rewelacyjnie.
Aston Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor #22 Opublikowano 26 Lutego 2011 Chyba zdecyduję się na saulosi albo demasoni jednogatunkowe. A mam takie pytanie. Czy można coś dołożyć do Saulosi? A jeśli nie to w jakich proporcjach to stado zrobić?
Perez666 Opublikowano 26 Lutego 2011 #23 Opublikowano 26 Lutego 2011 A jeśli nie to w jakich proporcjach to stado zrobić? Jak się uda to układ z 3 samcami,chociaż na tak niewielkiej powierzchni dna mogą się nie dogadać i zostanie jeden....ale równie dobrze może się to udać Do tego 7-8 samic i będzie bajera
Aston Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor #24 Opublikowano 26 Lutego 2011 No to fajnie. Najprawdopodobniej zamieszkają to Saulosi. W poniedziałek pójdę do zoologicznego i jak się uda to M. Chipokae zamienię za Saulosi. Tylko jestem bardzo ciekaw czy w mojej miejscowości sprzedawcy te ryby będą umieć odróżnić ;/ Bardzo wam dziękuję za pomoc w tej sprawie. Jak na razie mam 15 młodych Chikopae i 1 dorosłego samca + jeszcze 1 samiec w 200l najprawdopodobniej jest to Maylandia Esthreae Red Red. Jeszcze raz wam dziękuję za pomoc. Wszystkie ryby sprzedam i chyba jeszcze zrobię restart przed wpuszczeniem Saulosi tak żeby odświeżyć zbiornik I jeszcze jedno wielkie THANKS
Malpat Opublikowano 26 Lutego 2011 #25 Opublikowano 26 Lutego 2011 P.saulosi najlepiej wyglądają w akwariach jednogatunkowych Sprawdzone
Aston Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor #26 Opublikowano 26 Lutego 2011 Wielkie dzięki za pomoc. A jak mam 2 syndontisy to mogą być z pysiami?
Perez666 Opublikowano 26 Lutego 2011 #27 Opublikowano 26 Lutego 2011 A jak mam 2 syndontisy to mogą być z pysiami? Jak masz S.njassae to tak,a raczej nie bo 200l to nie zbiornik dla nich....
Aston Opublikowano 26 Lutego 2011 Autor #28 Opublikowano 26 Lutego 2011 To już mam obsadę do mojego zbiornika: 3+8 Saulosi 2 syndontisy mają 7 cm 3 glonojady( wiem że to nie ten biotop ale sam je wychowałem od narybka i nie odda ) Mam pytanie czy żywić Saulosi żeby było im jak w niebie ;D
Perez666 Opublikowano 27 Lutego 2011 #29 Opublikowano 27 Lutego 2011 Mam pytanie czy żywić Saulosi żeby było im jak w niebie ;D Saulosi żeruje na peryfitonie a więc karma powinna zawierać glony i bezkręgowce...
Aston Opublikowano 1 Marca 2011 Autor #30 Opublikowano 1 Marca 2011 Wiem że to nie ten dział ale czy moglibyście mi podać przykłady pokarmów tych ze sklepu jak i domowych(jak je przygotować) którymi mogę karmić te ryby? Pytania zadajemy w odpowiednich działach. Proszę zajrzeć do działu Żywienie, gdzie wielokrotnie padały odpowiedzi na zadane pytanie. Polecam także opcje Szukaj jak i bazę pokarmów. Gorol.
Rekomendowane odpowiedzi