Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dzisiaj podczas pracy z korpusami zauwazylem cos co mnie zdziwilo i zaniepokoilo...

Mianowicie na wyjsciu korpusu jest przedziwne zwezenie ktorego idei nie moge totalnie pojac.

Wg mojej logiki to zwezenie bedzie potwornie redukowac przeplyw przez korpusy.

Ta dziurka ma 4-5x mniejsza powierzchnie niz przekroj rurki ktora dochodzi do korpusu.

Specjalnie kupilem 3/4 aby byl duzy przeplyw, a tutaj taki zonk.

Czy to jest jakis bubel czy mozna to logicznie wytłumaczyc ?

Kilka zdjec tego cuda ponizej. Sory ze tak słabo widac ale piekielnie ciezko zrobic zdjecie czemus w dziurze....

http://foto.czarniak.org/img/korpus/

Opublikowano

bardzo prosta sprawa, 15 minut i gotowe, najpierw wykrecasz odpowietrznik i rozwiercasz otwor troszke mniejszy niz gwint zeby nie uszkodzic, nastepnie jesli uzywasz wkladow sznurkowy to jego srednica zewnetrzna wchodzi do gornej obudowy( i tu mamy tak jak by 2 srednice rurki chodzi o ta wieksza) to tej wiekszej, a ta mniejsza srednica nie wiem po co jest ale ja ja wylamalem i tym samym wiertlem rozwiercilem otwor jak z drugiej strony, tym prostym sposobem mamy wiekszy przeplyw, pokazal bym zdjecia ale juz zlozylem filtracje

Opublikowano
bardzo prosta sprawa, 15 minut i gotowe, najpierw wykrecasz odpowietrznik i rozwiercasz otwor troszke mniejszy niz gwint zeby nie uszkodzic, nastepnie jesli uzywasz wkladow sznurkowy to jego srednica zewnetrzna wchodzi do gornej obudowy( i tu mamy tak jak by 2 srednice rurki chodzi o ta wieksza) to tej wiekszej, a ta mniejsza srednica nie wiem po co jest ale ja ja wylamalem i tym samym wiertlem rozwiercilem otwor jak z drugiej strony, tym prostym sposobem mamy wiekszy przeplyw, pokazal bym zdjecia ale juz zlozylem filtracje

Wiesz, know-how nie jest skomplikowane... Tutaj mi chodzilo, czy przypadkiem z jakiegos magicznego powodu tak nie musi byc...