Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Dzisiaj podczas pracy z korpusami zauwazylem cos co mnie zdziwilo i zaniepokoilo...

Mianowicie na wyjsciu korpusu jest przedziwne zwezenie ktorego idei nie moge totalnie pojac.

Wg mojej logiki to zwezenie bedzie potwornie redukowac przeplyw przez korpusy.

Ta dziurka ma 4-5x mniejsza powierzchnie niz przekroj rurki ktora dochodzi do korpusu.

Specjalnie kupilem 3/4 aby byl duzy przeplyw, a tutaj taki zonk.

Czy to jest jakis bubel czy mozna to logicznie wytłumaczyc ?

Kilka zdjec tego cuda ponizej. Sory ze tak słabo widac ale piekielnie ciezko zrobic zdjecie czemus w dziurze....

http://foto.czarniak.org/img/korpus/

Posted

Aha, praktycznie wszystkie tak mają z tego co pamiętam. Jeśli ci bardzo zależy to hm, uchwyt stołowy i rozwiercić? :)

Posted

Tak juz jest :-(

Zobacz drugą stronę tzn wyplyw tego zwężenia.

Też się nad tym zastanawiałem kiedyś ale zauważyłem że wszystkie tak mają.

Posted

Czyli co? to zwężenie w ogóle nic nie robi na przepływ ?

BO w sumie to dokladnie myslalem o tym co zasugerowal nabe - aby to zwezenie rozwiercic....

Posted

Pewnie że robi.

Przyglądaleś się może pompie w środku - też szału z przepływem nie ma - oczywiście mowa o pompie CO

Posted

bardzo prosta sprawa, 15 minut i gotowe, najpierw wykrecasz odpowietrznik i rozwiercasz otwor troszke mniejszy niz gwint zeby nie uszkodzic, nastepnie jesli uzywasz wkladow sznurkowy to jego srednica zewnetrzna wchodzi do gornej obudowy( i tu mamy tak jak by 2 srednice rurki chodzi o ta wieksza) to tej wiekszej, a ta mniejsza srednica nie wiem po co jest ale ja ja wylamalem i tym samym wiertlem rozwiercilem otwor jak z drugiej strony, tym prostym sposobem mamy wiekszy przeplyw, pokazal bym zdjecia ale juz zlozylem filtracje

Posted
bardzo prosta sprawa, 15 minut i gotowe, najpierw wykrecasz odpowietrznik i rozwiercasz otwor troszke mniejszy niz gwint zeby nie uszkodzic, nastepnie jesli uzywasz wkladow sznurkowy to jego srednica zewnetrzna wchodzi do gornej obudowy( i tu mamy tak jak by 2 srednice rurki chodzi o ta wieksza) to tej wiekszej, a ta mniejsza srednica nie wiem po co jest ale ja ja wylamalem i tym samym wiertlem rozwiercilem otwor jak z drugiej strony, tym prostym sposobem mamy wiekszy przeplyw, pokazal bym zdjecia ale juz zlozylem filtracje

Wiesz, know-how nie jest skomplikowane... Tutaj mi chodzilo, czy przypadkiem z jakiegos magicznego powodu tak nie musi byc...