MateuszT Opublikowano 28 Stycznia 2011 #31 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Obie ryby piękne, ale nie jestem pewien, czy nr 2 nada się do małego akwarium. Sam jakiś czas temu w takim kontekście się nad nią zastanawiałem, ale spotkałem się z info, że to jedna z najbardziej agresywnych mbuna (pewnie trochę przesadzone, ale skoro ktoś tak napisał, to co w tym musi być). Z tego, co pamiętam, to opinia z jakiegoś amerykańskiego forum, bo niewiele jest porządnych opisów tej ryby, a skoro amerykanie chcą wsadzać jakiś gatunek do 100galonów, to trzeba to jeszcze pomnożyć razy 2 .
makok Opublikowano 28 Stycznia 2011 Autor #32 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Masz racje Mateusz, czytałem te fora, ale opinie amerykanów są mocno różniące się. Niektórzy twierdzą że nie powodował problemów, niektórzy że był wysoce agresywny. Nie rozpatruję go do siebie, bez wiarygodnego źródła traktującego o charakterze. Przynajmniej nie do tego zbiornika
ŁUKASZ SZIN Opublikowano 30 Stycznia 2011 #33 Opublikowano 30 Stycznia 2011 A JA swój głos oddaję na fotke nr. 2
Rekomendowane odpowiedzi