Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kiedy urządzić to akwarium rozrodcze i jak?

Ja w jej buzi jest coś żółtego już(taki kolor jak ona), a jaki kolor ma ikra?

Ja się pytam po co Ty chcesz odławiać tę rybę skoro nie masz pojęcia jaki to gatunek pomijając już to że nie wiesz nawet jakiej jest płci?

Czy jesteś pewny że to ryba "czysta" gatunkowo i nie będziesz dalej "rozdmuchiwał" tego co już ktoś schrzanił?

Opublikowano

Jeśli ta ryba ma w podgardu ikre to jest to samica ... mam co do tego pewność ... właśnie dlatego, że inkubuje :mrgreen: .

Jak można mieć co do tego watpliwość. Nie piszcie takich niedorzecznosci jak inkubujący samiec. Samiec to może poinkubować kawałek kryla ;) zanim go przeżuje i przełknie. Inkubujące samce są tak częste jak faceci w ciąży ;). Oczywiscie można sfocić po karmieniu np wspomnianym krylem samca z wypchanym podgardlem, zdarzy się czasem sytuacja że samiec "wciagnie" dużą podrośniętą rybkę ale nie ma to nic wspólnego z inkubacją i zawsze po pewnym czasie inkubowany obiekt jest już w innej częsci ciała samca.

Opublikowano

pytasz o dzień tygodnia :wink: ?!

jeśli nie, to już Ci kolega odpowiadał. proszę:

czy ktokolwiek jeszcze czyta FAQ?? Na takie pytania sa tam zaawarte odpowiedz a "spis tresci" jest tak klarowny ze nawet szukac nie trzeba.

POWODZENIA ZYCZE :)

Opublikowano

Mija tydzień inkubacji(chyba), czy wszystko dobrze? Czy to ciemne podniebienie nie oznacza, że nie jest w 1 tygodnu? Prosze o wyrozumiałość, to jest moja pierwsza inkubacja. Wiem, wiem szyba brudna.

post-10003-14695712817616_thumb.jpg

post-10003-14695712818066_thumb.jpg

Opublikowano

I oznacza też to, że już tam nie ma ikry tylko larwy a więc nagroda Rockefellera jest już bliżej :mrgreen: . Ładne dzieci ci się szykują ... wow ... będziesz dziadkiem :D . Pierwsza inkubacja to większe ryzyko, saulosi inkubują długo jednak za pierwszym razem odłowił bym ją po około 16-17 dniach. Z powrotem na stare śmieci raczej nie będzie miała problemu.