zolwik Opublikowano 18 Stycznia 2011 #1 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Witam jak w temacie . Znalazłem to czy ktoś z was używa ? Cytuj
brazylia Opublikowano 18 Stycznia 2011 #2 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Jest uzywana do wzbogacania wody po RO w mineraly (jak zreszta nazwa wskazuje). Cytuj
Perez666 Opublikowano 18 Stycznia 2011 #3 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Jest uzywana do wzbogacania wody po RO w mineraly (jak zreszta nazwa wskazuje). Napisałeś prawdę połowicznie brazylia. Do wody RO służy aquadur plus,a zwykłym aquadurem wzbogacasz wodę do podmianek czyli kranówę Cytuj
aarset Opublikowano 18 Stycznia 2011 #4 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Do wody RO służy aquadur plus,a zwykłym aquadurem wzbogacasz wodę do podmianek czyli kranówę Zarówno jednym, jak i drugim można uzdatniać wodę po RO. Cytuj
nabe Opublikowano 18 Stycznia 2011 #5 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Podniesienie GH, minerały pierwiastki śladowe i wszystko inne co teoretycznie potrzebne rybom a praktycznie masz w kranie. Pomijając skrajne przypadki. Cytuj
Perez666 Opublikowano 19 Stycznia 2011 #6 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Do wody RO służy aquadur plus,a zwykłym aquadurem wzbogacasz wodę do podmianek czyli kranówę Zarówno jednym, jak i drugim można uzdatniać wodę po RO. Tak aarset ale w naszym biotopie bardziej odpowiedni jest aquadur który podnosi kh i stabilizuje pH,oraz uzupełnia wodę w minerały. Cytuj
aarset Opublikowano 19 Stycznia 2011 #7 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Do wody RO służy aquadur plus,a zwykłym aquadurem wzbogacasz wodę do podmianek czyli kranówę Zarówno jednym, jak i drugim można uzdatniać wodę po RO. Tak aarset ale w naszym biotopie bardziej odpowiedni jest aquadur który podnosi kh i stabilizuje pH,oraz uzupełnia wodę w minerały. Czyli, który? Cytuj
brazylia Opublikowano 19 Stycznia 2011 #8 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Do wody RO służy aquadur plus,a zwykłym aquadurem wzbogacasz wodę do podmianek czyli kranówę Zarówno jednym, jak i drugim można uzdatniać wodę po RO. Tak aarset ale w naszym biotopie bardziej odpowiedni jest aquadur który podnosi kh i stabilizuje pH,oraz uzupełnia wodę w minerały. Obydwa sluza temu samemu celowi, podnosz kh, przez co stabilizuja pH i rowniez obydwa uzupelniaja wode w mineraly. Cytuj
aarset Opublikowano 19 Stycznia 2011 #9 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Obydwa sluza temu samemu celowi, podnosz kh, przez co stabilizuja pH i rowniez obydwa uzupelniaja wode w mineraly. Dokładnie o tym wiem Chodziło mi o celowość dodawania tych soli do wody z kranu. No chyba, że ktoś ją badał na obecność wapnia, magnezu, potasu i sodu itd. i stwierdził, że ich ilość nie odpowiada składowi wody z jeziora. Cytuj
brazylia Opublikowano 19 Stycznia 2011 #10 Opublikowano 19 Stycznia 2011 aarset, ja nie do ciebie Jest uzywana do wzbogacania wody po RO w mineraly (jak zreszta nazwa wskazuje). Napisałeś prawdę połowicznie brazylia. Do wody RO służy aquadur plus,a zwykłym aquadurem wzbogacasz wodę do podmianek czyli kranówę Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi