XGrzesX Opublikowano 19 Stycznia 2011 #11 Opublikowano 19 Stycznia 2011 Ja też mam pyl kwarcowy i odradzam. W zasadzie pył cały czas się unosi ....
slukasz89 Opublikowano 21 Stycznia 2011 #12 Opublikowano 21 Stycznia 2011 Ja właśnie zakupiłem 30kg piasku kwarcowego i przy następnej podmianie wody robię format mojego zbiornika jak już wszystko zrobię to pochwalę się w galerii pozdrawiam
mirsto Opublikowano 28 Stycznia 2011 #13 Opublikowano 28 Stycznia 2011 Ja mam piasek oryginał MALAWI z Allegro granulacja 0,8 - 1,2. i stanowczo odradzam zakup tego piasku z Allegro! Granulacja tak naprawdę wydaje się być mniejsza niż powinna, woda cały czas mętno-biała, pomijając już fakt, że jest potwornie drogi. No i oczywiście raczej na pewno nie pochodzi z Malawi. No cóż, na początku zakładania akwarium chciałem mieć najlepszy więc go kupiłem. Gdybym urządzał jednak 2 raz akwarium zakupiłbym Keiser z Castoramy - 8zł/25kg.
Kalin Opublikowano 20 Marca 2011 #14 Opublikowano 20 Marca 2011 Zabawne mam prawie 50kg 0,1-0,3mm i nie mam żadnego zmętnienia. Może i jest i pysie przewracają go sporo ale to mi nie przeszkadza.
Darjush Opublikowano 21 Marca 2011 #15 Opublikowano 21 Marca 2011 Flaczak a gdzie to u nas takie rzeczy sprzedaja?? i po ile oczywiscie?? Ja ma kwarcowy 0.5-0.8 zmieszany z piaskiem znad morza i fajnie wyglada bo ten kwarcowy to jednak za bialy, jak dla mnie oczywiscie
kulshrank Opublikowano 5 Stycznia 2012 #16 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Chcialbym odkopac ten temat. Czy jest jakas szansa na zanik zmętnienia przy takim piasko-mule,czy tylko restart? Czekam juz tydzień i nic!! Jakie sa wasze doświadczenia?
eljot Opublikowano 5 Stycznia 2012 #17 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Gęsta gąbka lub wata i zmętnienie powinno zniknąć, jak piach zbyt drobny to przy mocnej cyrkulacji będą unosić się drobinki.
jaranos Opublikowano 5 Stycznia 2012 #18 Opublikowano 5 Stycznia 2012 Jeżeli masz pył a nie piach,to polecam restart.Ja u siebie miałem taki pyłek i nie dałem mu rady.Trochę roboty i po kłopocie.
kulshrank Opublikowano 5 Stycznia 2012 #19 Opublikowano 5 Stycznia 2012 No mam taki pichopył... Jeszcze trochę poczekam,chociaż juz jesstem trochę zirytowany. A na co zmieniłeś?
jaranos Opublikowano 6 Stycznia 2012 #20 Opublikowano 6 Stycznia 2012 Piasek dekoracyjny z Castoramy.Ładnie wygląda i woda kryształ.
Rekomendowane odpowiedzi