Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pytałem o porady, nie wiem czy mam ryby z malawi czy tanganika,chciałbym im stworzyc najlepsze warunki, ale wielu z was potrafi tylko krytykować ,jeżeli bym wszystko wiedział to bym się nie pytał , odkupiłem akwarium z taką obsadą, żyła w śmierdzącej wodzie,dołożyłem wiele starań żeby ryby przeżyły, a wy potraficie tylko dogryzać innym,po to jest forum żeby pomagać innym ,nie jest sztuką kupić sobie ryby małe i jednego biotopu i stwarzać im warunki pod ten biotop,chcę po prostu żeby ktoś; prawdziwy akwarysta mi doradził co zmienić których ryb się pozbyć, w jakim biotopie się ukierunkować,wielu z nas zaczyna przygodę z malawi czy z tanganiką czeka na porady a nie tylko krytyka, chociaż muszę przyznać że jest kilku klubowiczów którzy potrafią pomóż bo się z tym przekonałem, a ci którzy potrafią z krytykować drugiego nie powinni się podawać za akwarystów z prawdziwego zdarzenia.........

chylę czoła koledze ;MICHAL CHRZANOWS, ORAZ NABE sż to osoby które naprawdę potrafią pomóc, nie jest sztuką zresetować obsadę ryb ale starać się utrzymać jak najwięcej ryb przy życiu i w ich najlepszych warunkach,nie jest moją winą że były właściciel zrobił w akwarium taki mix ryb ja chcę zafundować im przyzwoite warunki, a jeżeli ktoś tego nie rozumie to nie jest akwarystą,,,,,,,

Posty połączone używaj opcji edytuj. eljot12

Opublikowano

co rozumiesz pod pojęciem pozbyć się dorosłe ryby mało kto chce, co mam je w kiblu utopić czy to jest humanitarne według ciebie może należało by pogrupować ryby i wybrać najmniejsze zło ,większość ryb z jednego biotopu zostawić i założyć właśnie im odpowiednie warunki,,,

mam także 5 szt M. zebra chilumba Maison Reef

Opublikowano

Generalnie powiem tak :

Nie moją winą jest, że wziąłeś sobie na głowę mix gatunków różnych biotopów. Moja rada : oddaj do zoologa ryby, one tak, czy siak rozejdą się po świecie, Ty pozbędziesz się problemu. Uwierz, nie zagwarantujesz rybom o odmiennych wymaganiach ( ph od 6 do 8 )bardzo dobrych warunków i zostawiając je w akwa robisz im krzywdę. Nie wymagaj od nas, że staniemy się matką Teresą, bo to nie w tym rzecz. Owszem, chętnie pomożemy, lecz tu się nie da pomóc.

Więc proszę skończ żale i grę w dobrego i złego policjanta...

Jeżeli zdecydujesz się na akwa biotopowe - pomożemy, kurcze wręcz organoleptycznie, namacalnie - lecz w Twoim wypadku - sorry, lecz nie da się. Mogę być złym moderatorem, trudno, taka ma rola.

Zamykam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.