Skocz do zawartości

Jak zagospodarować 112l Malawi od podstawy ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  Flavus napisał(a):
8 P.saulosi w 112l jest w sam raz.

Twoje rady dają do myślenia. Zastanawiam się,czy kiedykolwiek miałeś dorosłe pyszczaki w akwarium.

Opublikowano
  nabe napisał(a):
  Flavus napisał(a):
8 P.saulosi w 112l jest w sam raz.

Twoje rady dają do myślenia. Zastanawiam się,czy kiedykolwiek miałeś dorosłe pyszczaki w akwarium.

Miałem.

Właśnie te 8 sztuk to odpowiednia ilość na 112l akwarium.

Opublikowano
  Flavus napisał(a):

Można mieć i 30 szt.

Mam nadzieję, że twoje rady ludzie czytają jako koloryt tego forum i szybko o tym zapominają.

Istnieje wielka różnica w trzymaniu ryb w sposób polecany przez ciebie a polecany przez większość klubowiczów.

Gdy raz spróbujesz pójść ścieżka jaką polecamy to może i sam zobaczysz różnicę.

• Lubię to 1
Opublikowano
  yaro napisał(a):
  Flavus napisał(a):

Można mieć i 30 szt.

Mam nadzieję, że twoje rady ludzie czytają jako koloryt tego forum i szybko o tym zapominają.

Istnieje wielka różnica w trzymaniu ryb w sposób polecany przez ciebie a polecany przez większość klubowiczów.

Gdy raz spróbujesz pójść ścieżka jaką polecamy to może i sam zobaczysz różnicę.

Miałem pyszczaki w liczbie takiej jak polecacie,z filtracją taką jak polecacie itp.

Zdecydowanie teraz przy większej liczbie ryb,akwarium prezentuje się znacznie lepiej.

Pyszczaki zachowują się tak samo naturalnie jak w akwarium przy mniejszej obsadzie,ale agresja mniejsza.

Więc uważam,że większość rad z tego forum jest słaba.

Opublikowano
  Flavus napisał(a):
Miałem pyszczaki w liczbie takiej jak polecacie,z filtracją taką jak polecacie itp.

Ciekawe,99% odwiedzających to forum sobie ceni nasze rady i nie narzeka,tylko znowu Ty Panie Kroczek....przepraszam Panie Flavus...

Flavus napisał(a):
Zdecydowanie teraz przy większej liczbie ryb,akwarium prezentuje się znacznie lepiej.

Pewnie przypomina aktualne problemy PKP,zapchane pociągi,dworce...

Flavus napisał(a):
Pyszczaki zachowują się tak samo naturalnie jak w akwarium przy mniejszej obsadzie,ale agresja mniejsza.

No jak nie mają gdzie pływać to w jaki sposób mają walczyć o samice,rewiry..?Odbierasz im tym sposobem naturalne zachowania...

Flavus napisał(a):
Więc uważam,że większość rad z tego forum jest słaba.

To po raz n-ty dostaniesz tą samą odpowiedź...nikogo na siłę tu nie trzymamy,drzwi są szeroko otwarte.

I nie siej fermentu proszę ja Ciebie.

deimian86 napisał(a):
Co myślicie o filtrach taki jak FILTR WEWN. AQUAEL TURBO 650L

Czy on się nadaje :?:

Chcesz w nim też biologię?

Opublikowano

No tak właśnie myślałem ;) Tylko z reguły wiem że jak coś jest do kilku rzeczy to jest do niczego

Dlatego tak się zastanawiam nad tym filtrem . Nie jest drogi i opinie tez dobre czytałem o nim ;)

a myślisz że biologia w nim była by satysfakcjonująca?

Nie pisz posta pod postem,używaj opcji edytuj.Posty połączyłem.Perez666

Opublikowano

Nigdy nie miałem takiego wynalazku i nie wiem czy tą gąbkę można odpiąć,jednocześnie zostawiając kosz z biologią?Jeśli jest taka opcja to przy 5 rybach powinien dać radę ale niech się wypowie jakiś użytkownik(ma go ktoś) takiego "tandemu".

Opublikowano

Przy 5 rybach to filtr wewnętrzny starczy.

Usunąłem OT niezgodny z regulaminem. Proszę o powstrzymanie się od wycieczek personalnych, dotyczy wszystkich osób zabierających głos w tym wątku. eljot12

Opublikowano

Szukasz widzę kłopotów na siłę. Logicznie myśląc to filtr wewnętrzny nie jest Ci w stanie zapewnić filtracji biologicznej.

Daj chociaż małą kaskadę, filtr zrobiony ze słoika, cokolwiek, gdzie będzie ze 2 litry mediów.. Zobaczysz, ryby Ci to wynagrodzą swym zachowaniem, oraz pięknymi barwami.