Skocz do zawartości

Jak zagospodarować 112l Malawi od podstawy ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To jak już doszliście do kaskadowych i zwykłych wew. który w takim razie jest lepszym mechanikiem w połączeniu z kubłem ?

Oczywiście głowica z gąbką.

Taka odpowiedź mi wystarczy dzięki :mrgreen:

Opublikowano

Już za późno. zakupiłem ten filtr. Sprawdzimy w praktyce :) Może ktoś ma tego typu filtr? To niech się wypowie czy tylko taki filtr bez pomocy innych da rade i czy jest odpowiedni? bo widze ze zdania sa pomieszane ale pewnie nikt z was go nie ma wiec nie ma pojecia jak on pracuje? lub jak pracuja filtry tego typu :?: prawda :P

Opublikowano

Ja miałem jego większą wersję w 112 (dawno temu)

Był głośny i kiepsko wykonany (to było ponad 4 lata temu więc może teraz coś się zmieniło w tej kwestii)

Czy da radę? Pewnie da, przynajmniej na początku. Jak będziesz testował wodę pod kątem NO2 to sam zobaczysz czy daje radę czy też nie. Czy jest odpowiedni? Nie jest. Bo jest brzydki, zajmuje miejsce w ( i tak bardzo małym) akwarium a jego czyszczenie jest kłopotliwe. Generalnie są lepsze rozwiązania.

Opublikowano

Mam nadzieję ze nie bedzie tak źle jak to opisałes. Jak bedzie za głośny to tego nie zniose :) Jak bym kiedyś powiekszał akwa to napewno zastosował bym coś innego ale na te 112l myślę ze bedzie wporzo ;)

Tak przy okazji szukam saulosi w Trójmieście i okolicach. Proszę o jakieś kontakty jak znacie :)

mogą być maluchy.

• 8 lat później...
Opublikowano
11 minut temu, kaktusniehamer napisał:

Jeżeli chciałbyś Pseudotropheus saulosi to bierz tyle ile 20 zmieści się w 112 (na jednego saulosi przypada około 20l wody)

Trzeba odliczyć kamienie i piasek , do 112 l góra 10 sztuk saulosi jak będą dorosłe redukcja dalsza :) 

• Lubię to 1
Opublikowano
4 godziny temu, kaktusniehamer napisał:

Jeżeli chciałbyś Pseudotropheus saulosi to bierz tyle ile 20 zmieści się w 112 (na jednego saulosi przypada około 20l wody)

Jak tyś to policzył, że 20 ryb w 112l i każdy ma 20l wody?

BTW

Myślisz, że autor wciąż czeka na odpowiedź? Wykopałeś suchara sprzed ośmiu laty.

• Lubię to 2
  • Haha 1