Skocz do zawartości

Pokrywa Wromak 100x40 - jakie świetlówki t5

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, na początku napiszę jaka obsada będzie w moim zbiorniku

Saulosi 1/3

Maingano 1/3

lub ewentualnie jeden gatunek Pseudotropheus demasoni

Moja pokrywa ma miejsce na 4 świetlówki, wiem że to za dużo ponieważ pyszczaki nie lubią ostrego światła no ale taką miałem okazję kupić.I teraz nie wiem ile sztuk mam dać co na przód a co na tył, myślałem o Narva oceanic i Narva blue, czekam na wasze sugestie bo nie mam pojęcia jak to wygląda na żywo a zdjęcia to nie to samo.Chciałbym uzyskać raczej ciemniejszy klimat w akwarium.

A co myślicie o oświetleniu nocnym w postaci dwóch białych led bo chyba nie ma świetlówek nocnych.

Jak znacie jakieś stronki z tanimi świetlówkami to proszę o link bo te z allegro to troche kosztują.

Opublikowano

Zostały mi 3 świetlówki T5 21w Philips Master w pokrywie i wcześniej na forum czytałem taki wątek o owinięciu jakimś sreberkiem i wtedy ktoś uzyskał oświetlenie nocne, ciężko mi odszukać ten temat może ktoś mi pomoże jak to zrobić i czy to wogóle wypali.

Odnośnie dziennego oświetlenia czy na początek taka świetówka wystarczy na całe akwarium http://allegro.pl/swietlowka-hagen-power-glo-t5-ho-39w-85cm-i1330870858.html

Widziałem na you tubie jak świeci i nawet mi się podoba,