Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem wiem jak już powiedziałem pyszczaków jeszcze nie miałem ale inne ryby już tak Więc wiem trochę o co chodzi myślę że 2 tygodnie wystarczą jak myślicie a i dzięki za wszystkie rady :):):)

Opublikowano
Wiem wiem jak już powiedziałem pyszczaków jeszcze nie miałem ale inne ryby już tak Więc wiem trochę o co chodzi myślę że 2 tygodnie wystarczą jak myślicie a i dzięki za wszystkie rady :):):)

u jednego tak u drugiego nie na pewno dolalbym do kubla np; http://allegro.pl/jbl-filterstart-biostarter-do-filtra-bakterie-i1329530072.html a do baniaka wsadzil swiderki i jakiegos startera np; molinezje:) to przyspieszy caly proces dojrzewania.

Po 7 dniach robil pierwsze testy az do ustabilizowania sie parametrow(cykl azotowy).

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zmieniłem jednak zdanie co do obsady Akwarium juz prawie dojrzało i planuje wsadzić do niego 6+2 saulosi i 4+1 PSEUDOTROPHEUS ELONGATUS NEON SPOT Co wy na to ?

Proszę używać poprawnego nazewnictwa ryb. Gorol.

Opublikowano
Zmieniłem jednak zdanie co do obsady Akwarium juz prawie dojrzało i planuje wsadzić do niego 6+2 soulusi i 4+1 SEUDOTROPHEUS ELONGATUS NEON SPOT Co wy na to ????

Ja myslę że będzie tak:

2+6 saulosi - jeden wybarwiony samiec, jeden śledź

1+4 elongatus - samiec wybarwiony.

Z tego co wiem jak sam miałem saulosi zawsze bylo tak że z X samców wybarwionych bylo X-1+....

Przeważnie to bylo tylko X-1 ale zdarzało sie że niewybarwionych bylo więcej.

Nigdy się nie zdarzyło że wszystkie było wybarwione.

Opublikowano

No to troche mnie uspokoiliście a może macie jakis pomysł na obsadę koniecznie coś z Saulosi a drugi gatunek inny kolorystycznie żeby nie było tak zółto :P;p

Proszę używać poprawnego nazewnictwa ryb.Gorol.

Opublikowano
. Z tego co wiem jak sam miałem saulosi zawsze bylo tak że z X samców wybarwionych bylo X-1+....

Przeważnie to bylo tylko X-1 ale zdarzało sie że niewybarwionych bylo więcej.

Nigdy się nie zdarzyło że wszystkie było wybarwione.

Kunta, z tym to nigdy nie wiadomo u mnie został tylko jeden, ale w galerii można znaleźć 112l z dwoma wybarwionymi.

Opublikowano

No i ciekawe jak długo takie akwarium funkcjonuje z dwoma wybarwionymi, bo jednak myślę że tylko jakiś czas.

o do elongatusa to nie mieszał bym ich z saulosi - bardzo podobne do siebie i często dochodzi między nimi do utarczek.