MARCEPAN Opublikowano 28 Listopada 2010 #1 Opublikowano 28 Listopada 2010 Witajcie, Szykuję się powoli do zmiany obsady w akwarium. Czy trzy gatunki, których nazwy wrzucam poniżej, dadzą radę w mojej 450 - tce? Capidochromis Borleyi Kadango Nimbochromis Venustus Labidochromis Hongi
Perez666 Opublikowano 28 Listopada 2010 #2 Opublikowano 28 Listopada 2010 Nie. Hongi to roślinożerca.
MARCEPAN Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor #3 Opublikowano 28 Listopada 2010 No tak, ale czy pozostałe dwie nie są wszystkożerne?
MARCEPAN Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor #5 Opublikowano 28 Listopada 2010 Kierowałem się tymi informacjami: www.akwarium.info.pl/index.php?Itemid=1 ... &task=view Co więc zamiast Hongi mógłbym dorzucić? Może zostawiłbym ze starej obsady Afrę?
Perez666 Opublikowano 28 Listopada 2010 #6 Opublikowano 28 Listopada 2010 W ogóle to za mały baniak na tak spore ryby.Niech się wypowiedzą klubowicze którzy je mają ale myślę że 200cm to absolutne minimum dla tych ryb.
yaro Opublikowano 28 Listopada 2010 #7 Opublikowano 28 Listopada 2010 Capidochromis jest u mnie niecały rok a samiec jest potężny -ale w 150 jeszcze ujdzie, nimbochromis jednak powinien pływać w 200 cm, przy n im natomiast Capidochromis nie będzie w stanie pokazać pełni swojego piękna. Daj do akwarium np Copadochromisa, S. fryeri i L. caeruleus będziesz miał ciekawie i nie za ostro.
Rekomendowane odpowiedzi