Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Prosze o opinie na temat filtra WEIPRO TC 1500 . Chce go zastosowac w zbiorniku 375l . Mam tylko filtr zew. JBL e 1500 i teraz chce dolozyc jeszcze wewnetrzny . Wczesniej tego w ogole nie planowalem wiec ciezko bedzie go gdzies upchnac ale cos pokombinuje . Moze polecicie mi cos co bedzie wydajne i nie duze . Moze jakas glowica + gobka .

Opublikowano

Ja jakiś czas testowałem weipro ale mocniejszy(2000l/h).Filtr dobry,cichy ale ma jedną jak dla mnie wady,mianowicie koszyczki.Ciężko się je odpina i niestety bez wyjmowania całego filtra z akwa się nie obyło.

Przy głowicy tego problemu niema bo odpinasz samą gąbkę.

Opublikowano

Dzieki . Zrobie chyba filtr narurowy bo teraz nie mam go juz gdzie wcisnac . Zastanawiam sie jak mocnej pompy uzyc . Planuje tylko jeden korpus

Opublikowano
Dzieki . Zrobie chyba filtr narurowy bo teraz nie mam go juz gdzie wcisnac . Zastanawiam sie jak mocnej pompy uzyc . Planuje tylko jeden korpus

Normalna 25-40 np.Grundfos.

A propos nigdzie nie mogę namierzyć owego Grundfosa 25-40 z przyłączem 3/4 cala,wszędzie tylko 1 lub 1,5 cala.Widział może ktoś gdzieś z przyłączem 3/4"?

Opublikowano
Ja jakiś czas testowałem weipro ale mocniejszy(2000l/h).Filtr dobry,cichy ale ma jedną jak dla mnie wady,mianowicie koszyczki.Ciężko się je odpina i niestety bez wyjmowania całego filtra z akwa się nie obyło.

Przy głowicy tego problemu niema bo odpinasz samą gąbkę.

A jak z rezonansem w tym filtrze? Zastanawiam się, czy nie wprawia w ruch szybki, do której jest przyczepiony.

Myślałem o kupnie filtra tej marki. Znalazłem sprzedawce na allegro i zadałem identyczne pytanie, ale zamiast odpisać, to tylko podał numer do kontaktu.

Opublikowano
A jak z rezonansem w tym filtrze? Zastanawiam się, czy nie wprawia w ruch szybki, do której jest przyczepiony.

Tak mocna głowica zawsze jakieś drgania przenosi ale nie były one duże.