lukas2 Posted November 22, 2010 #1 Posted November 22, 2010 Prosze o opinie na temat filtra WEIPRO TC 1500 . Chce go zastosowac w zbiorniku 375l . Mam tylko filtr zew. JBL e 1500 i teraz chce dolozyc jeszcze wewnetrzny . Wczesniej tego w ogole nie planowalem wiec ciezko bedzie go gdzies upchnac ale cos pokombinuje . Moze polecicie mi cos co bedzie wydajne i nie duze . Moze jakas glowica + gobka .
Perez666 Posted November 22, 2010 #2 Posted November 22, 2010 Ja jakiś czas testowałem weipro ale mocniejszy(2000l/h).Filtr dobry,cichy ale ma jedną jak dla mnie wady,mianowicie koszyczki.Ciężko się je odpina i niestety bez wyjmowania całego filtra z akwa się nie obyło. Przy głowicy tego problemu niema bo odpinasz samą gąbkę.
lukas2 Posted November 22, 2010 Author #3 Posted November 22, 2010 Dzieki . Zrobie chyba filtr narurowy bo teraz nie mam go juz gdzie wcisnac . Zastanawiam sie jak mocnej pompy uzyc . Planuje tylko jeden korpus
Perez666 Posted November 22, 2010 #4 Posted November 22, 2010 Dzieki . Zrobie chyba filtr narurowy bo teraz nie mam go juz gdzie wcisnac . Zastanawiam sie jak mocnej pompy uzyc . Planuje tylko jeden korpus Normalna 25-40 np.Grundfos. A propos nigdzie nie mogę namierzyć owego Grundfosa 25-40 z przyłączem 3/4 cala,wszędzie tylko 1 lub 1,5 cala.Widział może ktoś gdzieś z przyłączem 3/4"?
lukas2 Posted November 22, 2010 Author #5 Posted November 22, 2010 A co myslisz o tych korpusach typu " bypass" ? Nie trzeba zaworka dawac . Uzywal ktos tego?
flosinski Posted November 22, 2010 #6 Posted November 22, 2010 Ja jakiś czas testowałem weipro ale mocniejszy(2000l/h).Filtr dobry,cichy ale ma jedną jak dla mnie wady,mianowicie koszyczki.Ciężko się je odpina i niestety bez wyjmowania całego filtra z akwa się nie obyło. Przy głowicy tego problemu niema bo odpinasz samą gąbkę. A jak z rezonansem w tym filtrze? Zastanawiam się, czy nie wprawia w ruch szybki, do której jest przyczepiony. Myślałem o kupnie filtra tej marki. Znalazłem sprzedawce na allegro i zadałem identyczne pytanie, ale zamiast odpisać, to tylko podał numer do kontaktu.
Perez666 Posted November 23, 2010 #7 Posted November 23, 2010 A jak z rezonansem w tym filtrze? Zastanawiam się, czy nie wprawia w ruch szybki, do której jest przyczepiony. Tak mocna głowica zawsze jakieś drgania przenosi ale nie były one duże.
Recommended Posts