Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Słyszałem już tą opinię dlatego napisałem "marzenie" - może kiedyś ;-). A hueseri? Ktoś ma to cudo i podzieli się doświadczeniami?

Do jakiej wielkości rosną acei. W większości artykułów wyczytałem iż osiąga 14 cm a zalecane minimalne akwarium to 100cm. Czy nie przesadzacie troszkę? Rozumiem dobro ryb i szanuje rady forumowiczów bo są w 100% trafne, ale jak to się ma do literatury? Oczywistym jest że w 500l acei prezentuje się pięknie. Ale czy w 240ce będzie tragedia? Tak jak napisałem wcześniej - aulonocara ma podobną wielkość jak acei i w 240ce autor w/w przytoczonego artykułu sugeruje aż 3 gatunki!

Wysyłane z mojego WT19i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Ja bede probowal saulosi + a.fire fish w 300l powinno wypalic ,Tobie tez polecam taki uklad wielosamcowo i wielopokoleniowo.

Ewentualnie msobo tyle ze samice duze i temperamentne a chodzi w tym ukladzie o barwe aulonki, w zestawie z magunga powinienes posiadac pewne doswiadcznie i liczyc sie z tym ze mbuna 1 X.

• 7 lat później...
Opublikowano

Witajcie, poruszany był turaj temat  Aulonocara Red Rubin więc postanowiłem  zapytać w tym poście. Do jakich rozmiarów rośnie ten konkretny gatunek?