Skocz do zawartości

Akwa jamnikowate ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak własnie sobie myslałem zeby zrobic otwarte akwa,raz ze pokrywy tego rozm sa drogie ,samemu niechce mi sie bawic,kupie pomału ze 2 lampy hqi jakies 70 w zeby mnie prad nie zjadł z kopytami akwa przykryje tylko jakas moze pleksa przezroczysta bo rybki lubia skaka:)

Opublikowano
78 litrów dla stadka demasoni?

oczywiście i nie ma błedu szczególnego we wymiarach. Zwróć uwage że istneje w poprzednim poście zwrot " A później";

Tak to ma byc przedszkolnik, kwarantannik.

Opublikowano

Non mbuna raczej nie chodzi przy dnie, poza tarłem oczywiście, więc faktycznie 45 cm może być mało. Wiadomo jednak, że krawiec kraje jak mu materii staje :D U mnie zabrakło szerokości :( . 5-10 cm robi różnicę, jak w życiu :twisted:

Opublikowano

Skoro temacik dotyczy jamnika to się podepnę. Mam możliwość za flaszkę nabyć akwarium 110X35x35 (około 130l) z myślą o moich szczylach. Akwarium byłoby wyłącznie dla małej rodzinki saulosi. Jak myślicie....dobrze będą się czuły w takim akwarium (bądź co bądź niskie)? I następne pytanko.....czy 2 głowice 960l/h z dużymi gąbkami obsłużą ten litraż mechanicznie i biologicznie? Nie uśmiech mi się kupowanie nowego kubełka, chyba, że jakiś diy wyskrobie z jedną z tych głowic.

Opublikowano

Mała rodzinka saulosi da radę.

Filtracja w zależności od obsady.

Jeżeli wpuścisz 3-4 ryby to bez problemu, jak będzie to rodzina składające się z 15 osobników to raczej nie.

Wsadź duże gąbki, nie przerybiaj i będzie spoko.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.