Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich milosnikow malawi. Mam moze dziwne pytanie i troce sie tu napisze ale chce zeby mnie obrze zrozumiec. A wiec do rzeczy. Mam akwarium z pyszczakami juz dwa lata i od poczatku posiadam tylko yellowy. Przerobilem juz maingano i jakies inne gatunki ale zadne mi nie odpowiadaly ze wzgledu na agresje. Aktualnie posiadam jeszcze polystigme i te mi sie podobaja najbardziej jednak brak pary spowodowal ze dokupilem 10 malych moze cos z tego bedzie. Chodzi mi po glowie dokupienie jeszcze rdzawych tylko znowu dylemat czy nie beda agresywne. 6 doroslych jellow 3 polystigma 8 malych. Co wy na to zbiornik 240l 120cm. I jakie ilosci docelowo tych polystigma

Opublikowano

Yelow + rdzawe, to dobrze dobrana obsada to zbiornika 240l. Jeśli dokupisz 10 małych rdzawych, to powinno się udać dobrać odpowiedni harem. Pod względem żywienia i agresji absolutnie da radę. Jeśli chodzi o Nimbochromis polystigma, to Twój zbiornik jest zdecydowanie za mały dla tego gatunku. To jest ryba, która dorasta do min. 20cm... Na http://www.malawicichlidhomepage.com/haps/nimbochromis_polystigma.html jest napisane absolutne minimum to 200cm i 750 litrów, a dla obsady wielocamcowej 250cm i 1000l.