maciejborek Opublikowano 1 Listopada 2010 #1 Opublikowano 1 Listopada 2010 Witam Czy taki zestaw do 250 litrów może być? Dużo czytałem na forach i doczytałem że te rybki są w miarę ok dla początkowego maliawisty i co najważniejsze zaakceptowane przez żonę Proszę podajcie liczbę sztuk( obok to są moje typy). Oczywiście jak się rybki dobiorą w pary albo poznam ich zachowania to mogę część odłowić. Mogę z któregoś gatunku ( albo dwóch) zrezygnować. Jak macie lepszego zastępce, zamiennika to proszę podajcie. Pseudotropheus saulosi 4-5 szt. Melanochromis cyaneorhabdos (Maingano) 4-5 szt. Iodotropheus sprengerae 4-5szt. Labidochromis caeruleus (yellow) 4-5 szt.
eljot Opublikowano 1 Listopada 2010 #2 Opublikowano 1 Listopada 2010 Chyba nie czytałeś dokładnie te ryby nie dobierają się w pary tylko żyją w haremach. Na taki litraż to max 3 gatunki. Podaj jeszcze wymiary bo 250l to nie wszystko.
maciejborek Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor #3 Opublikowano 1 Listopada 2010 sorka za błąd. Często pisali o parach na forach i z przyzwyczajenia napisałem Moje akwarium to: 100x50x50
eljot Opublikowano 1 Listopada 2010 #4 Opublikowano 1 Listopada 2010 Szkoda że nie dłuższe . Z tych gatunków które wymieniłeś wybrałbym dwa: Pseudotropheus saulosi i Melanochromis cyaneorhabdos. Kup 10-12 saulosi (może uda się układ 3+5/7), maingano kup 8-10 docelowo układ 1+4.
maciejborek Opublikowano 1 Listopada 2010 Autor #5 Opublikowano 1 Listopada 2010 a czemu nie trzy gatunki?
Perez666 Opublikowano 1 Listopada 2010 #6 Opublikowano 1 Listopada 2010 Masz za małą powierzchnię dna.Dla 10-12 rybek jednak wystarczające
Rekomendowane odpowiedzi