m4rc1n74 Opublikowano 31 Października 2010 #1 Opublikowano 31 Października 2010 Witam wszystkich mam pytanie bo na pewnej stronie pisze ze przy chodowli pyszczkow ktos sprawdza systematychnie cu http://www.malawi-moje.yoyo.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=44&Itemid=86 mam pytanie czy to jest istotyny test oraz jaki poziom po4 powinien byc w akwarium (bez roslin ) z pyszczakami
eljot Opublikowano 31 Października 2010 #2 Opublikowano 31 Października 2010 Jak masz coś miedzianego w akwa to możesz sprawdzać :? Co do wartości w tabelce z linka, to chyba tylko kobieta potrafi zmierzyć NO2 na poziomie 0,013 testem zooleka
kunta Opublikowano 31 Października 2010 #3 Opublikowano 31 Października 2010 Jak masz coś miedzianego w akwa to możesz sprawdzać :? Co do wartości w tabelce z linka, to chyba tylko kobieta potrafi zmierzyć NO2 na poziomie 0,013 testem zooleka Taa i jeszcze rozpoznać różnicę pomiędzy 0,013 a 0,018 co do testów - możesz testować cokolwiek chcesz nawet zasolenie - tylko po co? Podstawowe testy to pH, KH, GH, NH3/4, NO2, NO3, ewentualnie PO4. Miedź ciężko rozpuszcza się w naszych warunkach - ale jak masz jakieś podejrzenia to na pewno nie zaszkodzi...
m4rc1n74 Opublikowano 31 Października 2010 Autor #4 Opublikowano 31 Października 2010 wielkie dzieki za odpowiedz
Rekomendowane odpowiedzi