mirsto Opublikowano 30 Października 2010 #1 Opublikowano 30 Października 2010 Zdecydowałem się na następującą obsadę w akwarium: Pseudotropheus saulosi coral Labidochromis caeruleus Melanochromis cyaneorhabdos maingano Proszę o poradę czym karmić takie gatunki?
elozox Opublikowano 30 Października 2010 #2 Opublikowano 30 Października 2010 temat powielany xxx razy polecam faq, obsada w kierunku miesnym np; hikari stample,gold,oczlik ,larwy komarów i wszystkimi innymi pokarmami dla ryb z grupy mbuna z dużą zawartością spiruliny.
Perez666 Opublikowano 31 Października 2010 #3 Opublikowano 31 Października 2010 Tu masz wypisane i opisane pokarmy http://forum.klub-malawi.pl/pokarmy.php Np. taki zestaw : O.S.I. Spirulina flake,vivid color flake Dainichi Primary krill Naturefood Premium cichlid ,Premium Do wyboru z samej górnej półki jest całe mnóstwo pokarmów.
misiek80 Opublikowano 10 Listopada 2010 #4 Opublikowano 10 Listopada 2010 Ja podobną obsadę do Twojej karmię... Jako podstawowe: Vaggie FX (dainichi), Spirulina (O.S.I), Excel (hikari) Shripm-Mix na bazie krewetek i groszku. jako uzupełniające: Color (dainichi), Cichlid Flakes (O.S.I) Gold (hikari) atremia, wodzeń, warzywa.
mirsto Opublikowano 12 Listopada 2010 Autor #5 Opublikowano 12 Listopada 2010 Czy ktoś może mi podać jakieś namiary do sklepu/Allegro gdzie będę mógł kupić kompletny, urozmaicony pokarm dla moich rybek?
Perez666 Opublikowano 12 Listopada 2010 #8 Opublikowano 12 Listopada 2010 Np. http://www.rybarium.pl/ http://www.akwamarket.pl/ To to samo
mirsto Opublikowano 17 Stycznia 2011 Autor #9 Opublikowano 17 Stycznia 2011 W tabeli jest mnóstwo pokarmów, wybór ogromny. Coś trzeba jednak wybrać. Zdecydowałem się na następujące pokarmy dla obsady Saulosi coral, Yellow, Maingano, Sprengerae: 1. Dainichi Veggie FX - roślinny 2. O.S.I. Spirulina flake - roślinny 3. O.S.I. Vivid color flake - mięsny 4. O.S.I. Cichlid flake - mięsny 5. Hikari Cichlid Excel mini - roślinny 6. Hikari Gold mini - mięsny 7. Hikari Cichlid Staple - mięsny 8. Naturefood Premium Cichlid - roślinny 9. Naturefood Premium Color - roślinny 10. Tropical D-Allio plus – mięsny Pytanie 1: Bardzo proszę o poradę które pokarmy z tej listy (myślę max. 6 różnych) wybrać aby dieta była maksymalnie zróżnicowana i dobrze wybarwiała kolory rybek które będę miał. Pytanie 2: Które z wybranych pokarmów (max. 6) mają być podstawowymi a które uzupełniającymi? Pytanie 3: Czy lepiej granulki czy płatki? Pytanie 4: Jak podawać te pokarmy (max. 6) w rozpisce tygodniowej? Nikt nie ma ochoty poradzić co wybrać?
Perez666 Opublikowano 18 Stycznia 2011 #10 Opublikowano 18 Stycznia 2011 Co tu dużo pisać,kup 3 mięsne i tyle samo roślinnych. Roślinne : Dainichi veggie fx/deluxe O.S.I. spirulina flake NF color Mięsne: Hikari cichlid staple NF premium O.S.I vivid color Pokarmy wybarwiające potraktuj jako uzupełnienie diety,podawaj 2x w tygodniu naprzemiennie.
Rekomendowane odpowiedzi