m4rc1n74 Opublikowano 30 Października 2010 #1 Opublikowano 30 Października 2010 pisze poraz kolejny poniewaz wiem ze w faq sa podane ph ,no2, no3,two , tww,kh,gh ale nie jest podany ich zakres czyli np od 5-6 czy 4.5 - 6.8 witam jestem nowy na forum i rozpoczynam przygode z pyszczakami mam pytanie do was jakie parametry wody sa istotne przy chodowli pyszczakow oraz ich zakres np znalazlem tylko ze pH powinno byc od 7,8 - 8,8 oraz mam pytanie czy testy kropelkowe firmy jbl sa dobre i jakich firm warto kupowac akcesoria akwarystyczne bardzo dziekuje za pomoc
kavala Opublikowano 30 Października 2010 #2 Opublikowano 30 Października 2010 Też to zauważyłam. Przydałoby się, żeby już w FAQ były podane konkretne, optymalne, wartości tych parametrów.
m4rc1n74 Opublikowano 30 Października 2010 Autor #3 Opublikowano 30 Października 2010 poczekam moze ktos odpowie kto ma o tym pojecie
eljot Opublikowano 30 Października 2010 #4 Opublikowano 30 Października 2010 Cytat z malawi.pl "Warunki w Malawi Malawi jest jeziorem o bardzo dobrej przejrzystości. Widoczność w nim może sięgać nawet 20-25 metrów. Należy do zbiorników tropikalnych, co powinno oznaczać przez cały rok wyrównane warunki termalne na całej przestrzeni akwenu. W praktyce okresowo (w porze deszczowej) wody jeziora w jego południowej, płytszej (do 300 m głębokości) części wychładzają się o kilka stopni. W pozostałym okresie temperatura wody przy powierzchni sięga do 29 stopni, a w głębinie do 20 stopni. Występujące na terenach wokół jeziora wapienie i marmury wpływają na parametry wody w Malawi, przede wszystkim na wysoki poziom zasadowości – pH waha się od ok. 7,6 do 8,8. Twardość ogólna wody wynosi 4-6, a węglanowa 6-8 stopni niemieckich." Dodam do tego że pyszczaki są dość tolerancyjne jeśli chodzi o twardość i dobrze znoszą wodę miękką jak i średnio twardą. NO2 powinno być jak najbliższe "0" za toksyczne uważa się wyższe niż 0,3 NO3 powinno być mniejsze niż 50 Wyszukanie tych informacji zajęło mi 25 sekund, oj lenistwo
m4rc1n74 Opublikowano 30 Października 2010 Autor #5 Opublikowano 30 Października 2010 wielkie dzieki za pomoc
ROMANO Opublikowano 13 Listopada 2010 #6 Opublikowano 13 Listopada 2010 A jaki zakres wskazań powinna mieć reszta ?? tzn TwO,TwW oraz kH i gH. ?? pozdro
aarset Opublikowano 13 Listopada 2010 #7 Opublikowano 13 Listopada 2010 A jaki zakres wskazań powinna mieć reszta ?? tzn TwO,TwW oraz kH i gH. ?? pozdroZobacz dwa posty wyżej.
ROMANO Opublikowano 13 Listopada 2010 #8 Opublikowano 13 Listopada 2010 Dzięki nie wiedziałem wcześniej co oznacza KH, GH itp jestem początkujący pozdro
Rekomendowane odpowiedzi