Sir_Yaro Opublikowano 26 Października 2010 Autor #11 Opublikowano 26 Października 2010 U mnie kolor niebieski jest znacznie bardziej wyrazny... No i ryby maja tylko 10 mieisiecy....
kunta Opublikowano 26 Października 2010 #12 Opublikowano 26 Października 2010 Jestes pewny ze to na 100% samica? Skoro ryby tak mlode powinny byc czysciutkio zolte.
Siwy1973 Opublikowano 26 Października 2010 #13 Opublikowano 26 Października 2010 Nabe ja miałem coś podobnego. Dominująca samica po 2-3 latach w akwa i nie jednym miocie za sobą zmieniła kolory. Wyglądała jak wybarwiający się samiec. Więc z moich obserwacji wynika że jest to możliwe. Tym bardziej że przez pierwsze lata miała piękny żółty kolor niczym nie skażony. podpisuję się pod tym co kol. Czester napisał pozdrowił
-Przemo- Opublikowano 26 Października 2010 #14 Opublikowano 26 Października 2010 Ja mam taką jedną, jest koloru szarego minimalnie wpadającego we fiolet czy w niebieski, lecz mniej niebieski niż wybarwiający się samiec. Ma też jakieś 10 miesięcy i nosiła już ikrę. Miała tak od małego, kupiłem ją jako małego wybarwiającego się samca, była tez największa z miotu. Mi się wydaje, że to albo jakiś błąd genetyczny albo lekki bastard a to jest samica F2 lub nawet F1. Lepiej b było takich nie rozmnażać bo brzydkie są. Chociaż jej potomstwo jest bardzo ładne, żadne nie ma nawet wyblakłego żółtego, wszystkie czyściutkie. Z drugiej strony wśród ludzi także zdarzają się kobiety bardziej podobne do facetów... np. z wąsami
czester_ Opublikowano 26 Października 2010 #15 Opublikowano 26 Października 2010 Choć nie mam żadnego dowodu i poparcia naukowego podejrzewam jednak, że jest to wada, choroba prowadząca do wcześniejszej niż normalnie śmierci. Z tego co tu piszecie pojawiają się takie odbarwienia w różnym czasie. Mi wszystkie samice z jakimiś defektami zdychały pierwsze. Ale to tylko takie moje przemyślenie...
Siwy1973 Opublikowano 26 Października 2010 #16 Opublikowano 26 Października 2010 Choć nie mam żadnego dowodu i poparcia naukowego podejrzewam jednak, że jest to wada, choroba prowadząca do wcześniejszej niż normalnie śmierci. Z tego co tu piszecie pojawiają się takie odbarwienia w różnym czasie. Mi wszystkie samice z jakimiś defektami zdychały pierwsze. Ale to tylko takie moje przemyślenie... a ja mam wrażenie ,że to starsze samice , mocno eksploatowane przez samca
-Przemo- Opublikowano 26 Października 2010 #17 Opublikowano 26 Października 2010 Moja taka była od urodzenia __________________ Oprogramowanie sklepów internetowych http://sky-shop.pl Sklep internetowy program
kavala Opublikowano 26 Października 2010 #18 Opublikowano 26 Października 2010 Choć nie mam żadnego dowodu i poparcia naukowego podejrzewam jednak, że jest to wada, choroba prowadząca do wcześniejszej niż normalnie śmierci. Z tego co tu piszecie pojawiają się takie odbarwienia w różnym czasie. Mi wszystkie samice z jakimiś defektami zdychały pierwsze. Ale to tylko takie moje przemyślenie... To ja się podepnę pod temat, jeśli można. Od niedawna mam 9 Saulosi, młodych jeszcze. Jeden samiec się wybarwił, reszta żółta. Tylko jedna żółta sztuka ma lekko widoczne zaznaczone brązowawe pasy. Tyle że pasy są dwa i poziome. Jeden biegnie wzdłuż kręgosłupa, drugi trochę wyżej. Czy to jakaś wada? Inne tak nie mają.
nabe Opublikowano 26 Października 2010 #19 Opublikowano 26 Października 2010 To może być dominująca samica, jeśli jest coś takiego w każdym razie najsilniejsza.One też mają hierarchię.
kavala Opublikowano 26 Października 2010 #20 Opublikowano 26 Października 2010 To może być dominująca samica, jeśli jest coś takiego w każdym razie najsilniejsza.One też mają hierarchię. Tylko, że u mnie ta sztuka jest akurat najmniejsza ze wszystkich.
Rekomendowane odpowiedzi