Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mnie osobiście przeszkadza.

Akwarium dekoracyjne, a tak właśnie traktuję moje szkło ładniej wygląda, kiedy sprzęt nie rzuca się w oczy.

Wydaje mi się, że mechanik może być schowany i równoczęsnei dobrze filtrować... tak miałem do tej pory i tak zamierzam miec dalej.

To mogłeś kupić większy filtr zewnętrzny;)

Opublikowano

Sorry, ale nie ufam filtracji opartej tylko na zewnętrznym. Widziałem akwa 240l, w którym podłączony był Eheim 2228 i tylko on... i trochę syfu na dnie sie zbierało.

Opublikowano

Ale można nie odmulać. Tak miałem przez 1,5 roku. Przy cotygodniowych podmianach wody nie musiałem używac odmulacza, na dnie akwa było czyściutko. Jednak rybska urosły i szut 750 zrobił się za słaby, dlatego szukam czegoś mocniejszego.

...

Po rozmowie na czacie KM zdecydowałem się na zakup głowicy Aquaclear Power Head 70 o przypływie 1500 l/h. Do tego podepnę koszyk aquaszuta do oczek wodnych albo jakąś gęstą gąbkę i zobaczymy?

• 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Postanowiłem poszukać jeszcze czegos innego. Chciałem zakupić głowicę Atmana model AT-F 202 o przepływie 1200 l/h - u Pereza ponoć sprawdza się całkiem dobrze i jest cicha, a to dla mnie bardzo ważne. Więc zamówiłem w sklepie internetowym "zoo". Zapłaciłem, głowica miała być dostępna za 1-5 dni. Zamówiłem 14 X, dziś jest 12 XI i nic... ponoć czekają na dostawę, a ja czekam juz na zwrot kasy - porażka. Niestety nigdzie indziej nie znalazłem tej głowicy.

Rok minął a AT-F-202 wciąż niedostepny :( . Czytam różne wątki bo sam poszukuję min. dobrego i CICHEGO wew. do nowej "240". A co sądzicie o http://allegro.pl/filtr-wewnetrzny-fluval-u4-130-240l-1000l-h-3l-gwa-i1859654521.html ? Pracuje on u kogoś? Ferplast Blumodular 3 jakoś do mnie nie przemawia poprzez swą wysokość i głosność..