Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

mam pytanie - do akwarium 160L (pyszczaki) oprócz filtra wewnętrznego (UNI 1000) lepiej jest założyć filtr kubełkowy Fluval 304

czy może Eheim Classic 2213Plus+ ?

pytam bo Fluval ma sporo większy przepływ wody (1000l/h) w porównaniu z Eheimem (440l/h) ale z tego co czytałem Eheim cieszy się najlepszą renomą i podobno są w miarę niezawodne ?

pozdrawiam

Opublikowano
witam,

mam pytanie - do akwarium 160L (pyszczaki) oprócz filtra wewnętrznego (UNI 1000) lepiej jest założyć filtr kubełkowy Fluval 304

czy może Eheim Classic 2213Plus+ ?

pytam bo Fluval ma sporo większy przepływ wody (1000l/h) w porównaniu z Eheimem (440l/h) ale z tego co czytałem Eheim cieszy się najlepszą renomą i podobno są w miarę niezawodne ?

pozdrawiam

Nie wiem jak tam z ceną ale Fluvale tez nie są złe, a fluval oprócz tego że ma dwa razy większy przepływ ma równiez dwa razy większą pojemność, a to w kubełkach jest bardzo ważne bo zmiesci się więcej wkładów oraz mozna je bardziej zróznicowac. Dlatego jak bym jednak wybrał Fluvala 304

Opublikowano

ja mialem w 200l fluvala 305 (w porownaniu z 304 mala roznica- cena na allegro od 264 zl) i z czystym sumieniem moge go polecic (dodam ze mam go od roku i jeszcze nigdy nie nawalil), i tak jak napisal mars fluval ma wieksza pojemnosc (6,6 litra) i przepustowosc (1000l/h), takze bym wybral fluvala