pietach Opublikowano 27 Września 2010 #1 Opublikowano 27 Września 2010 Witam Wszystkich ! Lekcje odrobiłem, czytałem dużo wątków na tym forum ale im więcej czytam tym większy mętlik w głowie. A teraz konkety. Akwarium 120x50x50. Obecna obsada - 8 szt "Yellowków" Chciałbym dołożyć jeden gatunek żeby troszke zróżnicować kolorystycznie. Ale... który. Pewnie nie uda sie połączyć ich różnych cech (jedne zaprzeczają drugim) - zgodność diety (przewaga mięska) - coś niebieskiego albo czerwonego - mbuna i non-mbuna - jedne siedzą przy skałach a drugie wolą trochę przestrzeni - wolałbym te pływające w wolnej przestrzeni bo nie mam za dużo skał i kryjówek. - a może roślinożerce to yellowki będą redukować narybek. Czy pasowała by taka rybcia: Aulonocara Fire Fish No bo jeśli nic nie podpasuje to zostanie jednogatukowe - z punktu widzenia akwarysty ( nie posiadacza akwarium hihi) to byłoby najlepsze wyjście - wielkośc zbiornika a ilość ryb. Zdjęcie poglądowe zbiornika Pozdrawiam RR
Perez666 Opublikowano 27 Września 2010 #2 Opublikowano 27 Września 2010 Wszystkie Cynotilapie,L.chisumulae lub wszystkożerne melanochromisy.Dla aulonek jednak przydałoby się więcej przestrzeni do pływania.
brevisPL Opublikowano 27 Września 2010 #3 Opublikowano 27 Września 2010 Proponuję któraś z afr , np. red top likoma , jest dość "miesna"
greghor Opublikowano 27 Września 2010 #4 Opublikowano 27 Września 2010 Ja natomiast uważam, że któraś z mniejszych aulonek dałaby radę w tym akwarium.
bartex Opublikowano 27 Września 2010 #5 Opublikowano 27 Września 2010 ja bym się również zastanawiał nad którąś z afr.... będzie fajnie się komponować.
elozox Opublikowano 28 Września 2010 #6 Opublikowano 28 Września 2010 Ja bym dodal c.afre ewentualnie m. maingano i do tego aulonke:)
Rekomendowane odpowiedzi