Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Akwarium mam juz prawie kompletne czekam tylko na bialy piasek i swietlowki :D

Teraz czas dobrac obsade

Wymyslilem ze najlepszym rozwiazaniem bedzie zrobienie akwarium jednogatunkowego

i od razu pomyslalem o saulosi. Wybralem je poniewaz cechuja sie one ladnymi kolorami oraz niska agresywnoscia i mozna trzymac wiecej samcow w akwarium. Ile ryb moge kupic do zbiornika 150/50/50?

Opublikowano

25 mlodzikow

p.s bialy piasek ? Przy zbyt jaskrawym podlorzu swiatlo bedze se odbjac i razic co wplynie na zachowane i ujemnie na barwy pyszczakow (stres), polecam kwarcowy/budowlany lub rzeczny.

Opublikowano
A potem chów wsobny i zdeformowane ryby....

Jak byś nie wiedział to najsłabsze osobniki padną ofiarą dorosłych pysków,przeżywają nieliczne(zdrowe i sprytne).

Opublikowano

5[samce]+15 [samice]układ możesz sobie wziąć na początek , myślę że samce się pogodzą , a jak nie to zredukujesz.

Zobacz sobie akwa nabe 200l-saulosarium w galerii , liczba samców jest powalająca i się zgadzają .

Opublikowano
5[samce]+15 [samice]układ możesz sobie wziąć na początek , myślę że samce się pogodzą , a jak nie to zredukujesz.

Zobacz sobie akwa nabe 200l-saulosarium w galerii , liczba samców jest powalająca i się zgadzają .

Nie zgadza się. Niedługo po wysłaniu foty niepotrzebne samce zostały odłowione, zostało 4 po czym natychmiast wyeliminowały najsłabszego i teraz jest stabilny układ 3+7.Jednak takiego cyrku jaki tam był nie polecam, lepiej odłowić je jak najwcześniej.

Opublikowano

ktory sklep jest z slaska, zalezy mi na osobistym odbiorze ryb? i czy moze ktos zna jakiegos hodowce na slasku posiadajacego saulosi?

i wogole co sadzicie o wczesniej wklejonym linku? czy ktos juz tam kupowal ?