Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja powiem tak, czym innym jest jak "eksperymentuje" osoba z doświadczeniem a czym innym jest polecanie "eksperymentu" osobie dopiero startującej w akwarystyce. Kisor w razie problemów (nie życzę :) ) będzie wiedział co zrobić i odpowiednio wcześnie zareaguje, nowicjusz niekoniecznie a niepowodzenie może go zrazić na dobre.

Jest jeszcze kwestia pokarmów, wielu początkujących wykosztowuje się na akwa, sprzęt, testy, a niestety oszczędza na pokarmach. Pokarmy "topowe" są odpowiednio zbilansowane i lekkostrawne (kunta niedawno opisywał hodowce który karmi wszystkie ryby tylko jednym pokarmem podobno z powodzeniem) ale kosztują odpowiednio więcej.

Kisor mam nadzieję że podzielisz się z nami swoimi obserwacjami :)

Powodzenia

Poglądy forumowiczów też się zmieniają jak ja startowałem to do 240 zalecano głównie 4 gatunki Saulosi, yello, maingano i rdzawe (oczywiście nie na raz :wink: )

Opublikowano

Przecież trzeba trzymać te gatunki kilka lat żeby móc cokolwiek o ich współżyciu w akwa powiedzieć. Kroczek, tobie i tak nie polecałbym takiej ścieżki.

Opublikowano

Może jakiś Pseudotropheus Elongatus np.Chewere,Chailosi?

chewere już kiedyś miałem. A chailosi był w planach, ale nie był dostępny nigdzie. dopiszę do listy ;)