Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli ludzie bazując na swoim doświadczeniu odradzają redy do 240l (120cm akwa) a ty polecasz je do 100cm(!) i jeszcze chcesz coś dodać. Poddaję się,nie mam więcej pytań.

Opublikowano
Czyli ludzie bazując na swoim doświadczeniu odradzają redy do 240l (120cm akwa) a ty polecasz je do 100cm(!) i jeszcze chcesz coś dodać. Poddaję się,nie mam więcej pytań.

Nie polecam Redów do 100cm,tylko pisałem,że czasami przerybienie jest dobrym sposobem na hodowlę pyszczaków,wyżej był zacytowany artykuł o tym właśnie,wy mieliście inne zdanie niż w artykule to napisałem,że czasami warto troszkę więcej ryb trzymać w akwarium niż polecacie;)

Czytaj uważnie;)

Opublikowano

dzisiaj spotkałem się z opinią doświadczonego malawisty że blue-redy to odmiana pierwotna a red-redy to krzyżówka,no i że blue są mniej agresywne ,co o tym sądzicie ,jakie macie spostrzeżenia.

Opublikowano
dzisiaj spotkałem się z opinią doświadczonego malawisty że blue-redy to odmiana pierwotna a red-redy to krzyżówka,no i że blue są mniej agresywne ,co o tym sądzicie ,jakie macie spostrzeżenia.

Ryba wyhodowana w niewoli zwykle jest bardzej agresywna ...

Redzik nie nadaje sie do Twojego akwarium dlatego ze jest za duży 14cm masywnej ryby w 100cm...

Najlepszym kompanem dla Twojego elongatusa w akwarum 100x40 jest membe deep ewentualne m. johannii/interuptus