Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam blumodular 3 i jestem zadowolony nawet bardzo :). Tak bardzo, że dokupiłem drugą sztukę i robią całą mechanikę w moim akwarium i świetnie sobie radzą. Moim zdaniem jest cichy, łatwo go czyścić poprzez jego modułową budowę, w każdym module masz gąbkę różnej gęstości, przez co bardzo ładnie zbiera zanieczyszczenia, to chyba najlepszy filtr wewnętrzny jaki miałem, uwzględniając również niewygórowaną cenę za tę wielkość złoża i przepływ 1200l/h, ale resuma nie miałem więc być może jest jeszcze lepszy :?:

Opublikowano

Ja też mam Ferplasta, super filterek, tak wiec polecam. Tak jak Mutra napisał 3 jest największa, będziesz miał akwa podobne do mojego wiec spokojnie da rade wszystko wyczyścić.

Opublikowano

U mnie Blumodular robi swietną robote, akwa mam tez 120 cm i kupe kamoli a mimo to czyści wszystko. W Resunie przepływ zawsze możesz zmniejszyć jakby wirówka była za duża i bedziesz miał jak coś zapas "mocy".

Wiec jak wolisz oba bedą ok.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

FERPLAST Blumodular 3 słychać tylko bąbelki z dyfuzora, samego wirnika nie słychać przynajmniej u mnie. Dodam, że nie sypiam w tym pomieszczeniu, więc może nocą jak jest zupełna cisza to usłyszałbym i wirnik. Moc 16W, przepływ 1200l/h.