Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i po co te nerwy? Miras - oczywiście jak każdy masz prawo do swojej opini. Skoro jednak jesteś klubowiczem, to szkoda, że nie włączyłeś się aktywnie w dzieło reprezentowania klubu. Ciekaw jestem, czy przynajmniej jak oglądałeś nasze akwaria, to przedstawiłeś się, pogadałeś itp (bynajmniej jesli byłeś w niedzielę tak jak ja, to Cię nie kojarzę). Z tego co piszesz to wynika, że przybyłeś, poogldałeś, a potem szydziłeś po innych stoiskach. Krytykować to każdy potrafi, a jak trzeba coś zrobić, to przeważnie trzon ekipy tworzą od lat Ci sami ludzie. Ja to podziwiam, bo w przeciwieństwie do większości wystawców na Zoobotanice nam nik nie każe, nikt nie płaci itp.

Opublikowano

Jaką obsadę mieliście w tym akwarium?

Bo rzeczywiście słabo widać....

Szkoda,bo ładnym akwarium i pięknymi rybami można zachęcić do tego biotopu a pokazując blade ryby i jedną skałkę to troszkę nieciekawie wygląda....

Opublikowano

Jasne, mogli pójść w ślady Argusa: dużo pięknych skałek prosto z rafy koralowej i miks jogurtowy pyszczaków wszelkiej maści,łącznie z Wiktorią. Gawiedzi na pewno by się spodobało, takie to żywe i kolorowe itp. W tym roku były min. drapieżniki.

Opublikowano

Hmm Miras , coś Twoja znajomość ryb szwankuje , skoro nie rozpoznałeś ryb z odłowu :mrgreen:

Pływały sobie Tropheopsy red Fin WF , do tego stadko Saulosi Coral oraz red redy.

W drugim baniaku ok 16-18 cm samce Copadichromisa Borleyi , z nimi 4 samice , oraz stado prawie dorosłych Venustusów.

Mówisz , że miały żołądki przyrośnięte , a ja Ci powiem , że ryby głodne nie były , a że nie są to tuczniki , to i nie miały wydętych brzuchów.

Było "znawców" kilku n stoisku , ale dla mnie nie liczą się opinie takich cichociemnychych , tylko fachowców, którzy zastrzerzeń do ryb nie mieli .

Prawda woda nie była klarowna , ale ogłoszenie o wystawie było dawno , trzeb było się zaoferować , że przywieziesz na halę 900l wody, mielibyśmy kryształ.

Na koniec jeszcze jedna sprawa.

Prawdziwi Klubowicze , podchodzili do nas , przedstawili się pogadali , szli dalej, Tobie widocznie do głowy to nie przyszło , dziwne to u człowieka który chce pouczać innych , a sam nie ma nic kultury.

EOt więcej na ten temat nie będę pisał , bo i nie ma o czym.

Opublikowano

Panowie i Pani Wystawowcy( czy było więcej Pań w tworzeniu wystawy?)

Tak to już jest że mamy czasy pseudo anonimowego internetu i ludzie już nie potrafią już gęby w realu otworzyć, jak nie mają pod ręka klawiatury. I taki miras niestety nie ma możliwości inaczej jak na necie wam powytykać.

Chłop na pewno chciał dobrze tylko mu trochę nie wyszło. Potraktujcie takie uwagi jako swojego rodzaju kapitał na przyszłość. Z fotek wygląda że trochę pomysł powielony z poprzedniego roku, no i ta woda, nie było idealnie i Miras to głównie chciał wam powiedzieć, ale jako dziecko neostrady lub innego ustrojstwa trochę przybarwił wypowiedź. A takie wystawy zobowiązują do perfekcji wystawowej, czego wam życzę w następnym roku.

Opublikowano

Chłopcy... abstahując od tych przyrośniętych brzuszków, która były chyba wytworem imaginacji Mirasa (kleju się nie wącha, klejem sie kleji np. podeszwy od butów), to uderzcie się w pierś- było hmmm wtórnie. Zostańmy przy tym słowie- wtórnie jest dobre.

Czy było to najgorsze stoisko na ZB- nie sądze- ryby zadbane, zbiorniki duże itd. ale martwi brak progresu. Jest, z cała pewnością gorzej niż rok temu, nie lepiej niż dwa lata temu, a porównywalnie z tym co trzy lata temu. Opinie nie były dobre.

Ja ze swej strony chce podziękować, choć pewnie tego nie przeczytają, Krystianowi i Matiemu z Aquaela, za pomoc w pakowaniu, a Witkowi Plucikowi z Annimals Live za pozyczenie Mastera, ktory stanem technicznym przypomniał mi stare, dobre czasy, wyjazdy na giełdę Łódzką i Miśka 308, w którym też wypadały rózne rzeczy.

Opublikowano

I to jest konstruktywna krytyka:)

Ja to dobrze wiem , że i pomysł powielony , i woda mętna , i jeszcze kilka niedociągnięć , których widać nie było , a które doskwierały mamy na sumieniu.

Założyłem sobie nawet notes , co zrobić , a czego nie robić na przyszły rok.

Oj dużo tematów się pojawiło :mrgreen:

Emilia , jeszcze raz podziękowania dla Ciebie i ludzi z Aquaela , o których nawet nie miałem pojęcia , że się zaangażowali, bić , biję się w pierś i mam nadzieję , że z Waszą pomocą , za rok olśnimy wszystkich:)

Opublikowano

Nigdy bym nie pisał źle o tej wystawie ze względu na to, że to nie ja brałem udział w przygotowywaniu całego stoiska, transportu itd. A wiem, że to pewnie nie było lekko do załatwienia i zgrania aby z tego wyszła całość.

Kiedyś pisałem o poziomie tego forum i chodź dawno mnie tutaj nie było po przeglądnięciu paru wątków stwierdzam, że nic się tu nie zmieniło.

Nowi pytają o sprawy które są dla nich najważniejsze a stała ekipa ma odzewy „ ...jak nie masz o tym pojęcia to się za to nie zabieraj...” , „ ... przeczytaj FAQ ... „ itd.

Są to ludzie którzy uważają się za najmądrzejszych, najważniejszych na całym forum a tutaj na wystawie gdzie wymaga się profesjonalnego podejścia do sprawy robią taką chałę.

Jeżeli więc wiedzę i swoje przemądrzanie się przelali na praktykę jaką pokazali na wystawie to dobrze bym się zastanowił czy na pewno można skorzystać z ich rad.

Perez666 – w jednym zbiorniku mam żwir a w drugim mam piasek i wiem, że po piasku może się woda trochę skalić ale gdyby ten piasek był dobrze wypłukany to takiego wyniku by nie było a jeśli już tak się stało i byś dał nawet resurna z gąbką na jeden dzień to woda byłaby czysta – przynajmniej tyle ale skąd ty masz to wiedzieć. W hali było sporo zbiorników z piaskiem i jakoś oni nie mieli takiej wody.

Danielj – jeśli umiesz spojrzeć na rybę i powiedzieć że ta jest z odłowu a ta rozmnożona w niewoli to gratuluję, rzeczywiście po samym spojrzeniu na rybę ja bym się nie odważył w każdym przypadku tego stwierdzić więc pod tym względem moja wiedza szwankuje co nie oznacza, że Malawi są na tyle pięknymi rybami, że nie można było zrobić ładnego zbiornika.

To też jedno ze zdań które wyczytałem na tym forum do początkującego akwarysty „ ...PRZYJMIJCIE SŁOWA KRYTYKI ... „ – bo to była naprawdę chała

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.