Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam Wszystkich

Jestem w trakcie kompletowania sprzetu do akwa 375 l

Mam na oku 2 filtry

-eheim professional III 2073, przepływ 1050l/h

-eheim professional III 2075, przepływ 1250l/h

Roznica w cenie pomiedzy tymi filtrami ok 200 wiec bardziej sklaniam sie do 2073 tylko nie wiem czy bedzie odpowiedni do 375?

No i jaki filtr wew. do tego rozwiazania?

Z gory dzieki za pomoc

Posted

A ja odpowiem tak, nie ma za dużych filtrów, jeśli możesz dołożyć to kup największy na jaki Cię stać. Dzisiaj zaoszczędzisz 200zł a po jakimś czasie będziesz się bujał z mniejszym na allegro, żeby kupić większy. Większy filtr to zapas "mocy", który może się przydać, poza tym będziesz rzadziej tam zaglądał, więc roboty z nim mniej. Silniejsza pompa = lepsza cyrkulacja. Większy filtr = więcej wkładów.

Posted

obsada bedzie na poziomie 12-15 rybek.

Tez mysle o tym 2075 tylko ze te dwie stowki wiecej robi roznice.

A moze cos innego eheima w troche nizszej cenie ?

Posted

JBL e1500 możesz kupić za połowę ceny nowego eheima, a nawet gdy się zepsuje to i tak z zaoszczędzonych pieniędzy możesz kupić następny ;). Ja wyszedłem z takiego założenia i na razie jestem zadowolony.

Posted

własnie ogladalem sobie eheima 2228 i 2075. Maja podobne parametry tylke ze 2075 posiada prefiltry i wskaznik zabrudzenia. Warte to tych dodatkowych 250 zł?

Posted
własnie ogladalem sobie eheima 2228 i 2075. Maja podobne parametry tylke ze 2075 posiada prefiltry i wskaznik zabrudzenia. Warte to tych dodatkowych 250 zł?
Nie warto.